Safe House


“een huis is nooit te oud om te isoleren.” _ Alexander Pola

als je dacht dat werken voor een geheime intelligentiedienst de ene dag al spannender maakt dan de andere, dan heb je Matt Weston (Ryan Reynolds) nog niet ontmoet. al twaalf maanden kijkt hij de muren op van een Zuid-Afrikaans safe house in afwachting dat de CIA er ooit eens met een misdadiger komt schuilen. het maakt zijn relatie met Ana (Nora Arnezeder) er wel gemakkelijk op want aangezien er toch nooit iets gebeurd, is hij steeds keurig bij het vrouwtje wanneer het moet. totdat Tobin Frost (Denzel Washington) in Kaapstad verschijnt, een spionveteraan die door een ganse rits inlichtingendiensten al tien jaar gezocht wordt. de CIA onderschept hem (Robert Patrick is wat kilootjes bijgekomen) en Frost wordt in het safe house van Weston gedumpt, klaar voor enkele rondjes waterboarding. dat is echter naast een andere zwaar georganiseerde bende gerekend die het safe house bestormen. Weston weet echter met Frost te ontsnappen en een kat-en-muisspel start tussen de nieuweling Weston en de veteraan Frost maar ook tussen het duo en de CIA dat alweer niet zuiver op de graat blijkt (u kan kiezen tussen Vera Farmiga, Brenda Gleeson of Sam Shepard). u mag de link leggen met Jason Bourne maar eigenlijk staat Safe House op zijn eigen benen als het op keiharde achtervolgings- en knokscènes gaat waarbij de decors van het natuurlijke maar ook sloppenwijkse Kaapstad ten volle benut worden. ok, het scenario is er weer typisch één van een file dat corrupte info bevat dat door allerlei partijen bemachtigd wil worden maar als de wijze waarop als een sneltrein voorbij dendert met keiharde shotgunactie, achtervolginstgv’s en ontploffingen bij de vleet kunnen we daar zeer van genieten. Denzel Washington kruidt zijn spionpersonage met een mengeling van zijn karakters uit Training Day en Man On Fire en is dus prima op dreef wat verrassend genoeg ook van Reynolds gezegd kan worden. Safe House van Daniel Espinosa (die van Snabba Cash) is een veilige keuze als u een denderende actiefilm wil zien.

3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s