Underworld: Awakening


“de kunst van het liefhebben? dat is het temperament van een vampier weten te verenigen met de bescheidenheid van een anemoon.” _ Emil Michel Cioran

gestart in 2003 nemen de vampieren en weerwolven het gewoontegetrouw om de drie jaar het tegen elkaar op. nochtans hebben we die van 2009, een prequel, overgeslagen. de reden? de afwezigheid van Kate Beckinsale. haar blauwe ogen, strak zwart lederen pak en autoritaire uitstraling maakten van Selene een geliefd cultkarakter. Rhona Mitra is ook niet mis maar Underworld staat of valt nu eenmaal met Beckinsale. aangezien Awakening opnieuw een sequel is, neemt haar man en bedenker van Underworld Len Wiseman haar opnieuw op (de regie laat hij over aan het Zweeds regisseursduo Björn Stein en Mans Marlind). we hebben het ons geen seconde beklaagd. ze heeft het evenwel niet van de poes. de mens heeft het bestaan ontdekt van de vampieren en weerwolven en heeft een heuse uitroeiing gestart. zelfs Selene wordt, samen met hybride Michael, gevat en ingevrozen. twaalf jaar later heeft de mens zijn plaats op de planeet bestendigd. vampieren en weerwolven zijn met uitsterven bedreigd. Selene is een subject geworden in een labo (knipoog naar Resident Evil, dat andere genrevehikel), net zoals Eve (India Eisly), een hybridetiener en dochter van Selene. door een zwakte in de beveiliging van het labo van Dr. Lane (Stephen Rea) weten ze te ontsnappen. al snel worden ze opgejaagd wild door de troepen van Dr. Lane en daarnaast blijken de lycans in het geheim zichzelf versterkt te hebben. Selene, met wat hulp van overgebleven vampieren (Theo James hebben ze er bij gehaald om de dames ook iets te gunnen) en een verdrietige inspecteur (verdienstelijke Michael Ealy), moet haar ras staande houden. bent u fan van de Underworld films? ga dan Awakening bekijken: u krijgt meer van hetzelfde. Selene loopt in haar zwart strak latex pak de muren op om haar machinegeweren onophoudelijk leeg te vuren op brullende weerwolven. verhaal nihil uiteraard maar de actie zweeft over het scherm. de weerwolven hadden computergestuurd beter gemogen maar daar neem je het toch niet voor op. serieus minpunt is wel de 3D. de wereld van Underworld is sowieso al donker(blauw), met de 3D wordt de actie nog duisterder en minder verfijnd. jammer, want de kogels, wolfklauwen, en vampiertanden vliegen in het rond met Beckinsale als wonderbaarlijke ballerina.

3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s