Battleship


“de aarde is wreed, maar de zee is harteloos. nergens is er een schuilplaats; niets dan de elementen en de elementen zijn verraderlijk.” _ Henry Miller

neem de recensie van World Invasion: Battle Los Angeles, kopieer en plak ze in een nieuw blogbericht, verander daar waar land staat in water en je hebt je recensie klaar voor Battleship. zo simpel is de nieuwe blockbusterfilm van Peter Berg. kijk maar naar onderstaande posters van de twee films. ze doen zelfs de moeite niet om het te verstoppen.

let wel: ik vond World Invasion: Battle Los Angeles inhoudloos maar prima in orde wanneer het op actie en special effects aan kwam. ook nu zullen Michael Bay en Roland Emmerich met hun oogbollen draaien want deze twee aspecten zijn ook nu weer dik in orde. vergeet dat scenario compleet: je gaat weer een invasie hebben van andere planeetwezens die zo intelligent zijn dat ze de mensheid kunnen overrompelen, dat is zonder (in plaats van het leger) de marine gerekend die onder de Amerikaanse vlag het patriottische hart vinden, ook het zwakke hart van de tegenstander wordt gevonden (alweer van binnenin de vijand) en onder leiding van een puberontgroeiend groentje wordt de aanval ingezet waarbij in de marge enkele losgelopen zielen (waarvan één uiteraard een blonde stoot is die een relatie heeft met het marinegroentje) gered moeten worden. klassieke semper fi dus dat bijna jaarlijks terugkeert sinds Independence Day. maar toch tweeënhalf duim omhoog omdat de superieure mechanische aanvallen (productie is van Hasbro die wel wat geleerd hebben van Transformers) van de vreemde wezens of de fregatbombardementen van de Amerikaanse Navy allesbehalve slaapverwekkend zijn (u herkent ongetwijfeld de Missouri, het schip dat naast Steven Seagal de hoofdrol speelde in Under Siege). er is geen haarspeld tussen te krijgen in de goed geoliede special effects machine. en als dat je reden is om de film te bekijken (schaam u niet, dit is op en top ook mijn reden) ga je niet ontgoocheld zijn. het gevoel dat je het allemaal al meermaals gezien hebt wordt af en toe zelfs verscholen onder de humoristische invalshoeken van Berg zoals hij dat ook deed bij Hancock. maar om nu te zeggen dat we meteen zin hadden om een spelletje zeeslag te spelen, laat staan een CD op te zetten van Rihanna (maakt haar filmdebuut), is wat teveel gewenst.

2,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s