The Vow


“het enige nuttige geheugen is dat van het hart.” _ Gui Ericx

in Amerika is het de gewoonte dat een trouwend koppel geloftes afleggen. Leo (Channing Tatum) en Paige (Rachel McAdams) doen dat op hun eigen alternatieve manier door ze neer te schrijven op de achterkant van een menukaart waar ze voor het eerst chocolaatjes met elkaar deelden en ze voor te lezen in een museum tot groot ongenoegen van de bewakers. ze vormen een jong breeddenkend koppel dat hun kracht haalt uit artistieke hoek; hij is muziekproducer die een eigen studio uit de grond stampt, zij is een kunstenares die alsmaar aan bekendheid wint. totdat het noodlot toeslaat: na een zwaar auto-ongeval lijdt Paige aan geheugenverlies en kan ze zich niks meer herinneren van de periode met haar man Leo. wel de periode van er voor en verrassend genoeg bleek ze daarin een rijkeluisdochtertje te zijn. haar ouders (holle karakters van Sam Neill en Jessica Lange), die Paige in de steek lieten nadat ze haar rechtenstudies niet aanvatte, zien de kans rijk om haar terug te winnen en ook haar vroegere verloofde Jeremy wil haar terug voor zich winnen. Leo doet er alles aan om Paige terug verliefd te laten worden op hem. zal het pad van Paige opnieuw het originele spoor vormen of voelt ze zich nu wel goed in het luxueuze wereldje? The Vow is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. mogelijks zijn de personages niet echt op hun gelijkenis gebaseerd. zeg nu zelf, Channing Tatum als rijzende Hollywoodster zal in menige meidenkamers in ontbloot gespierd bovenlijf op posters hangen en Rachel McAdams is het onschuldige snoetje dat je met alle voorzichtigheid wil benaderen om enerzijds de broosheid niet aan te tasten en anderzijds haar aandacht niet te verliezen. toch is het hun verdienste dat je verder kijkt dan hun uiterlijk. regisseur Michael Sucsy gaat de zeemzoete scenarioclichés niet uit de weg maar ons uit elkaar groeiend of naar elkaar toegroeiend duo zorgt ervoor dat de stroop niet plakkerig is. The Vow speelt sterk in op de vrouwelijke emoties en kan doorgaan als een gladde romcom maar hij wordt nooit ergerlijk. je leeft mee met ons centraal staand duo die de sterke kracht vormen van de film. ideaal als dvdvoer voor een valentijnsavond.

3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s