The Avengers


“helden blijken er te zijn wanneer je ze nodig hebt.” _ Ronald Steel

moet één van de makkelijkste films zijn dit jaar om te bespreken: Loki heeft zijn verlies tegen halfbroer Thor niet verwerkt en zoekt zijn heil bij het helse leger van Chitauri om zo de nieuwe thuisbasis van Thor, aarde, te veroveren. dat is zonder Nick Fury gerekend. de directeur van S.H.I.E.L.D. trommelt de marvel comic helden op en samen redden ze de wereld (al weet te cliffhanger u wel te vertellen dat de Chitaurileider aarde nog niet heeft opgegeven aangezien hij aanpapt met Thanos The Mad Titan).

de marvel helden.

Scarlett Johansson in zwart lederen pak en bronskoper haar is verrukkelijk lenig als Natasha Romanoff aka Black Widow. Jeremy Renner loopt ongewild wel eens over maar aan de goede zijde merk je dat hij als Clint Barton aka Hawkeye enorm wat training achter de rug heeft met Olympische boogschutters. Mark Ruffalo is naast de schuchter en ingetogen Dr. Bruce Banner de beste Hulk ooit (sorry Lou Ferrigno). Chris Evans lijkt zo vanuit Battleship te komen die als trouwe Captain America alle stars and stripes eer wil aan doen. Chris Hemsworth is dan weer weggelopen uit Point Break maar alle donders en bliksems, hij is perfect geknipt als Thor. Robert Downey Jr. is zijn eigen zelve als Tony Stark die ook van onder het ijzeren gestel van Iron Man de ene one liner achter de andere afvuurt.

onder leiding van Nick Fury (Samuel L. Jackson in de haast enige rol dat hem de laatste jaren past al moet hij rekenschap afleggen ten opzichte van de raad van bestuur waar we Powers Boothe als voorzitter zien) en trouwe helper Phil Coulson (Clark Cregg). en omdat Scarlet niet de enige babe in de film zou zijn, is het vliegdekvliegschip (geen spellingsfout) uitgerust met langbenige twintigjarige deernes waarover Cobie Smulders als agent Hill de plak mag zwaaien.

die het opnemen tegen Loki (Tom Hiddleston vindt het wel leuk om aan de andere kant te staan)

neem de beste stukken van de individuele films, bundel ze samen en Joss Whedon maakt er The Avengers van. denk van zijn series (Buffy: The Vampire Slayer, Firefly, Dollhouse, Angel) wat je wil, zijn film Serenity toont wat hij in zijn marge heeft en hij maakt het in deze uppercomic film (niet uniek, zie X-Men, Watchmen en Fantastic Four) er een grootsere versie van. het spektakel is uitgebreid voorzien van special effects maar Whedon vergeet geenszins zijn karakters. al onze helden zijn evenwaardig en krijgen vele kansen om hun kunnen te tonen en ook om hun karakter eens in het lachvizier te brengen (waarin Robert Downey Jr. uitblinkt met als hoogtepunt zijn shakespeare kijk op de kostuums van goden Thor en Loki). deze humor werkt zeer ontspannend. alsof Whedon wil zeggen: je hoeft de film niet ernstig nemen, voel je als kijker gerust maar eens superman en gier mee op de rollercoaster van onze marvelhelden!

3,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s