Our Idiot Brother


“ik ben intelligent genoeg om te weten dat ik een idioot ben.” _ Sim

neen, geen film over mijn broer. wel over de overjaarse hippie Ned (Paul Rudd) die met zijn naïeve goede karakter onbewust onnozele stoten uitsteekt zoals weed verkopen aan een agent in uniform. wanneer Ned acht maanden later uit de gevangenis komt (nog steeds met de smile boven zijn baard) moet hij toch even slikken als hij bij zijn vriendin (Kathryn Hahn) aankomt. de groene groentenkweekster heeft aangepapt met een andere onnozele bebaarde hippie en is vastbesloten om Ned’s hond en allerbeste vriend Willie Nelson (jawel, genoemd naar) te houden. geen van de drie zussen staat te springen om Ned op te vangen. ze hebben hun eigen leven en in hun meer volwassen bestaan is er moeilijk ruimte voor Ned. de oudste Liz (Emily Mortimer) is stroef getrouwd met een documentairemaker (Steve Coogan) en heeft een zoon, Miranda (Elizabeth Banks) wil o zo graag doorbreken als journaliste en haar werkambitie gaat voor op relaties, Natalie (Zooey Deschanel) is een nog niet zo succesvolle stand up comedian en woont samen met haar kunstvriendin Cindy (Rashida Jones). in ruil voor klusjes kan Ned afwisselend bij zijn zussen onderdak hebben. ook al zien ze hem graag, uiteraard botst zijn laid back karakter met hun levensstijl wat voor nare situaties zorgt die eigenlijk de pijnpunten van hun leven bloot legt. je kunt moeilijk kwaad zijn op hem want met zijn klungelige goedgelovigheid bedoelt hij het allemaal niet zo. het enige wat hij wil is Willie Nelson terug hebben en zijn alternatief bioboers leventje onbezorgd verder leiden. het mag dan een typecasting zijn van Paul Rudd, hij is er gewoon geknipt voor. de ganse film door heb je één en al sympathie voor hem en steun je zijn acties om Willie Nelson terug te krijgen. dat hij als loser daarbij onbewust zijn beter opgeleide en opgevoede zussen (goede bijrollen van mooie dames) bewust maakt van hun eigenwijs leventje is de klassieke levensles die je erbij moet nemen. Our Idiot Brother is een aaneenschakeling van hippiegedachten in het hedendaagse leven waarbij de goedgelovige, naïeve en onbezorgde levensstijl van Ned een feel good gevoel geeft waardoor de film nog lekker wegkijkt. geen spetterende humor maar wel leuk onderhoudend. geen idiote film dus.

2,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s