American Reunion


“liever een klein stuk van een grote taart dan een groot stuk van een kleine taart.” _ Dale Marshall

het knullig en lullig achternalopen van hun ontmaagding zorgden voor de tienergeneratie van rond de millenniumwisseling voor heel wat fun. in 2001 deden ze dat met een groot feest na en nog eens twee jaar later verzegelden ze dat met een huwelijk. het label American Pie presenteerde daarna nog vier videodelen (Band Camp, The Naked Mile, Beta House en The Book Of Love; wie heeft deze eigenlijk gezien?) maar buiten Eugene Levy hadden ze niks te maken met de echte American Pie boys en girls. die dus dit jaar elkaar nog eens terugzien op de reünie van de klas van East Great Falls uit 1999. de film van Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg (bedenkers van de Harold & Kumar films) toont de personages zoals we eigenlijk verwacht hadden ze zo volwassen te zien worden. Jim (Jason Biggs) en Michelle (Alyson Hannigan) zijn ouders geworden maar tevens nogal seksloos, stoere macho Oz (Chris Klein) is een televisiecelebrity maar weggestemd uit de dansshow, Kevin (Thomas Ian Nicholas) is ook in het huwelijksbootje gestapt maar kent alles van de huisvrouwelijke kant van een gezin en Finch (Eddie Kay Thomas) is de mysterieuze filosoof van het gezelschap maar toch wat anders. u leest de maars: de weleens hormonale tienerlichting is toegetreden tot het saaie volwassendom waar het leven niet perfect is. tijd om hun zorgen even te vergeten op de reünie. wanneer ook Stifler (Sean William Scott) aantreedt en nog geen haar veranderd is (als enige dus) en zijn streken als de stifmeister naar believen uithaalt, kunt u er prat opgaan dat de gênante en belachelijke situaties zich opstapelen. ook omdat de andere oude bekenden opduiken: Heather (Mena Suvari die indertijd het mooie was in Teenage Dirtbag van Wheatus), de jeugdliefde van Oz, Vicky (Tara Reid), het eerste liefje van Kevin, Stifler’s moeder (Jennifer Coolidge), met wie Finch altijd de boer opging en uiteraard Eugene Levy die op de meest ongepaste momenten ongevraagd iefdes- en seksadvies geeft aan zoon Jim en tevens zelf eens los uit de bol mag gaan (hou de popcorn op het einde van de film in de gaten). diezelfde Jim heeft trouwens stevige aantrek van zijn inmiddels volwassen geworden buurmeisje Kara (Ali Cobrin). de scènes waarin Jim de stiepelzatte en zeer gewillige Kara naar huis brengt, zijn echte gillers. en ja dat gaat gepaard met blote billen en borsten. het is niet omdat onze vriendengroep volwassen geworden is, dat de situaties waarin ze terecht komen even volwassen zijn. de referenties naar de legendarische appeltaartscène en het youtube filmpje van Jim en Nadia bekrachtigen dit. het is been there done that maar het doet verrassend deugd there nog eens te vertoeven en bovendien kan de nieuwe generatie ontdekken met welke lompe humor wij onze tienerjaren overbrugden. American Reunion is old school.

3,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s