The Bourne Legacy


“waarheen ik ook vlucht, steeds kom ik mezelf tegen.” _ Dorothy Fields

heb ik niet eerder gezegd dat Jason Bourne goed op weg is om furore te maken als de Amerikaanse James Bond. dat de spion nu ook nog van gedaante wisselt, zou deze stelling kracht bij zetten. zou, want eigenlijk is Jeremy Renner niet de opvolger van Matt Damon. Renner is niet Bourne maar wel geheim agent nummer zes. voor de rest zit hij in een vergelijkbaar schuitje als Bourne. hij zat in een top secret veiligheidsprogramma (iets met pillen die de zintuigen enorm verscherpen) dat van de CIA moet stop gezet worden (de agenten moeten er dus aan). op de vlucht dus voor zijn bazen (Edward Norton regelt de achtervolging) maar als je iemand slim maakt, wordt dat niet makkelijk. onderweg pikt nummer zes Rachel Weisz op, de ontwerpster van de pillen. scenarist van de vorige Bourne films, Tony Gilroy, schuift nu in de regiestoel. hij behoudt de onvaste camerastandpunten maar is minder grimmiger dan Greengrass. The Bourne Legacy is een waardige – alhoewel meer Hollywood gelikte – opvolger in de ‘achtervolg een geheim agent reeks’ met een flits van energieke actie, sluimerende achterdocht en ingenieuze invallen waarbij de achtergrond van de spion beetje bij beetje prijs gegeven wordt over verscheidene locaties.

3,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s