The Expendables 2


“een man van de actie die verplicht wordt te denken, is ongelukkig tot hij ervan verlost is.” _ John Galsworthy

meer dan een jaren tachtig hersenloze B-actiefilm hoef je echt niet te verwachten. hij is zelfs iets minder dan de eerste. maar welke reden zou er zijn om volgende mix van (ex-)actiehelden te missen: de top van de jaren tachtig/negentig – Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis – aangevuld met de subtop van toen – Chuck Norris, Dolph Lundgren – en de top van nu – Jason Statham, Jet Li – aangevuld met de subtop van nu – Liam Hemsworth, Terry Crews. nadeel van de film is een belachelijk scenario (het kon niet anders of het gaat om een nucleaire bom die de hele aarde kan verwoesten) waarbij men ongestructureerd de schijnwerpers licht op de opeenvolging van gevechts-, explosie-, of geweerhelden. elkeen wordt door regisseur Simon West geëerd met gebalde spierscreentime al dan niet met een humoristische ondertoon (de one-liners krijgen lik op stuk) maar de som van de machotime is minder krachtig dan de eerste Expendables.

2,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s