Total Recall


“geheugen: het pijnlijk onvermogen om te vergeten.” _ Alexander Pola

de originele Paul Verhoeven film heb ik sinds de jaren negentig niet meer gezien. ik had dan ook niet meteen aanknopingspunten al kwamen flarden van het scenario mij niet onbekend over (die drie tietendame bijvoorbeeld). wel had ik aanknopingspunten met andere science fiction films: het decor bracht mij terug naar Blade Runner, de aanwezige robotisering deed mij denken aan I Robot en Colin Farrell heeft veel weg van het personage van Tom Cruise uit Minority Report. let wel, Len Wiseman heeft van Total Recall een film gemaakt die op zichzelf staat. flitsende acties waarin hij zoals steeds (zie maar Underworld) zijn eega Kate Beckinsale van haar beste kant laat zien (Jessica Biel is er een bonus bovenop) in een fantasierijke wereld waarin noord (de Verenigde Naties van Britannië) en zuid (Australië) als enige leefbare plekken op aarde via een diagonale trein doorheen de aardkorst verbinding hebben met elkaar. daarin zoekt Douglas Quid naar zijn ware identiteit wanneer blijkt dat na een bezoek aan Rekall met zijn hersenen is geknoeid. prima sf-prent.

3,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s