Taken 2


“een man die op wraak zint, houdt zijn eigen wonden open.” _ Francis Bacon

een ouder wordende Liam Neeson die in een niet achteruitziende raid de ontvoerders van zijn dochter een kopje kleiner maakt. een verrassende actiehit in 2008. de familie van de vermoorde ontvoerders konden het minder smaken en zinnen op wraak. in deze tweede Taken (nog altijd onder productie van Luc Besson) focust men meer op de gezinsrelatie – het verzoeningsproces tussen Neeson en Janssen voelt overbodig aan – met uiteraard de bedoeling de kijker een emotionele loer te draaien wanneer de dochter en moeder opnieuw gekidnapt worden. Neeson haalt terug alles uit de secret agency kast, zet geheel Turkije op zijn kop maar het voelt allemaal iets minder hard en to the point aan. Olivier Megaton (die ook al niet kon overtuigen met Columbiana en Transporter 3) is duidelijk een mindere keuze geweest dan Pierre Morel. het verrassingseffect is weg en de harde actie (omwille van het gezinsaspect) is softer. zeker geen take away maar de middenmoot overstijgt men niet.

2/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s