Savages


“de enige wet die door de drugmaffia wordt gerespecteerd, is de wet van vraag en aanbod.” _ Virgilio Barco Vargas

Oliver Stone is voor mij zo’n regisseur die filmonderwerpen kiest die je interesse triggeren (is het niet op politiek, dan wel op actiethrillervlak) maar in de uitwerking vaak niet kan brengen wat het materiaal aan potentieel bezit. Savages zit in datzelfde schuitje. je hebt een blonde beachdame, O genaamd, die het samen doet met Ben en Chon. vrijdenkend. het jongensduo gaat nog wat verder in hun idyllisch strandleventje door een weedbrouwsel te maken waar de vakrotten van Nederland een puntje aan kunnen zuigen (de ene is botanicus, de andere brengt als militair de ingrediënten mee uit Afghanistan). hun kwaliteit is legendarisch en schept uiteindelijk de aandacht van Elena, leidster van een machtig Colombiaans drugskartel. via haar sadistische handlangers (Benicio Del Toro amuseert zich te pletter in zijn beulrol) doet ze een overnamevoorstel dat ons duo vrolijk naast zich neer legt (dik tegen het advies van de corrupte agent John Travolta, eveneens zeer enthousiast in zijn rol). dat ze dat niet hadden mogen doen, zullen ze op de hielen achterna gezeten ervaren. typisch aan Stone is dat hij zijn film kapot monteert waarbij de beelden in een hels, of beter gezegd wild, tempo en vaak ongestructureerd de revue passeren en om het cachet schijnbaar te verhogen worden deze in een verschillende stijl gebracht (korrelig, zwart-wit, verschillende cameralens). dat Stone kan regisseren weten we maar dat hij per se alle filmtrucjes uit de kast moet halen, steekt na Natural Born Killers gewoon tegen (zie bvb ook Domino). tot slot breit hij zelfs twee eindes aan de film niet goed wetende welke kant op te gaan met het scenario. savage damage.

2/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s