Ted


“tedere liefkozingen overtreffen veruit de belachelijke demonstratie van mannelijke potentie.” _ Brigitte Bardot

van een film met een teddybeer kun je een zeemzoete komedie met een hoog knuffelgehalte verwachten. de inleidende stem mag dan de film al stroperig op gang willen brengen, hij laat al duidelijk sarcastisch aanvoelen dat de wens van een jongetje zonder vrienden voor een levende teddybeer als levenslange vriend niet direct de brave kerstwens is. zeker niet, want eens het jongetje opgegroeid is (en Mark Wahlberg geworden is), is Teddy tevens Ted geworden, een zuipend, in zijn kruis krabbend, weed rokend en vrouwverslaafd beertje. John vind het samen kijken naar Flash Gorden afleveringen en andere cultseries of -films wel aanstekelijk, zijn lief Lori (Mila Kunis) vindt dat Ted het volwassendom van John in de weg staat (van iemand van 35 mag je dat inderdaad verwachten). of beiden echter gescheiden kunnen leven, is maar de vraag. regisseur (en tevens de stem van Ted) Seth MacFarlane is tevens de maker van oa Family Guy en American Dad. de humor van Ted ligt op éénzelfde lijn en kent dus een hoog sitcomgehalte waarbij je meermaals hard en vaak zelfs met schroom moet lachen om de vuilbekkerij. het blijft ten allen tijde aannemelijk omdat ondanks het who cares gehalte Ted aaibaar blijft en het koppel Wahlberg-Kunis enorm schattig is. omdat het een film is en er toch wat moraal in gepompt moet worden, verliest de film in het tweede gedeelte spijtig genoeg wat van zijn sitcomsfeer en moet alles in zijn plooi vallen maar het hotelkamergevecht tussen Wahlberg en Ted is een regelrechte topper uit de komische B-cultkant en dat op zich maakt dat mindere tweede gedeelte al goed. pret met Ted.

3,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s