The Paperboy


“een reporter is een man die aan alles in dit leven verzaakte behalve de wereld, het vlees en de duivel.” _ David Murray

een uitgebreide Hollywoodcast brengt in een korrelige regie van Precious regisseur Lee Daniels het relaas van enkele onderzoeksjournalisten die op vraag van een 40-jarige pin up het proces van een tot moord beschuldigde redneck herbekijken. de setting is het broeierige jungleklimaat van Louisiana van 1969. er wordt dus veel gezweet in de film, doch niet noodzakelijk door de hitte want Nicole Kidman als seksueel onverzadigbare blonde stoot brengen oa Zac Efron (zijn looks van James Dean passen perfect in de film) en John Cusack (zeer bizarre rol) tot een hoogtepunt. wat dan met Matthew McConaughey? zijn accent hoort gewoon thuis in de regio maar de geaardheid van zijn personage niet direct. voeg daar dan ook nog zijn zwarte reporterkompaan David Oyelowo aan toe en je begrijpt dat Daniels het veroordelingsonderzoek wil koppelen aan de consequenties van het niet passen in de toenmalige Amerikaanse maatschappij (zwart, homo en ook de positie van de vrouw waarbij Macy Gray hard op haar tanden moet bijten). in die koppeling loopt het totaal mis waarbij de personages zichzelf verliezen in amorele handelingen. vanaf wanneer Kidman zich tussen de alligators bevindt, is het hek helemaal van de rivierdam en geraakt de film niet meer boven het rioolpeil uit.

1,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s