Offline


“onlinegesprekken: praten al schrijvende.” _ John Coate

hij: na zeven jaar net uit de gevangenis en moeite om zijn draai te vinden, ook al krijgt hij hulp van zijn buur Rachid en kapster Denise; zij: een webcammeisje om haar studies te spekken en in de knoop met zichzelf, ook al zou ze kunnen terugvallen op de steun van haar moeder. op de een of andere manier is er een band tussen de twee die mondjesmaat ontrafeld wordt. debuterend regisseur Peter Monsaert legt de klemtoon volledig op Rudy en Vicky, rollen die schitterend gedragen worden door Wim Willaert en Anemone Valcke. Rudy geeft niet toe aan zijn eigen koppigheid en wil kost wat kost zijn eertijds beroep van wasmachinehersteller uitvoeren. geen succes maar zijn doorzetting wint aan sympathie en als je hem omarmt, knalt zijn verleden als een boomerang terug. Vicky wil kost wat kost haar eigen identiteit vinden maar deze ontdekking gaat niet zonder gekwetst te worden. het samenspel levert een realistische film op, ook wat betreft setting en dialectendialoog, en bijgestaan door de soundtrack van Triggerfinger. mooie Vlaamse productie.

3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s