Get The Gringo


“de gevangenis is de maatschappij in het klein.” _ Bernadette Devlin

Get The Gringode titel dekt niet de lading want Get The Gringo of How I Spent My Summer Vacation luiden niet roemrijk actievol en alhoewel straight to video (on demand) in Amerika, is deze nieuwste Mel Gibson flick guilty pleasure vermakelijk. Mel is the driver, een overvaller die met zijn buit op de vlucht is voor de Amerikaanse politie en het weet te redden tot over de Mexicaanse grens. ware het niet dat daar corrupte agenten hem met open armen staan op te wachten. ze nemen de buit binnen en sturen Driver naar El Pueblito, een soort van gevangenisdorp. je zou denken, leuk idee: een gevangenis waar how_i_spent_my_summer_vacation_ver3men zijn eigen leventje mag gaan, familie mag inwonen, lokale economie bloeit, maar dit heeft in realiteit ook echt bestaan tot 2002 in Tijuana. Adrian Grunberg (poulain van Gibson) maakt zeer handig gebruik van de interessant zweterige setting. Driver beeldde zich een Mexicaanse gevangenis iets harder in maar wil toch ontsnappen en zijn miljoenen claimen. daarvoor moet hij zich een weg banen in de gevangenishiërarchie waar een tienjarig jongetje hem bij helpt. herinnert u how_i_spent_my_summer_vacation_ver4zich Martin Riggs nog? de wilde agent uit Lethal Weapon? Gibson haalt zonder probleem opnieuw zijn rauwe sigarettenstem, zijn opspringende glimlach en zelfspot boven. herinnert u zich Porter nog? de Paybackguy waarvan je liever geen geld hebt gestolen? Gibson vuurt zonder probleem opnieuw rake one-liners af en knokt en schiet op iedereen die in de weg van zijn tas met geld zit. misschien ligt het er goed dik op dat Gibson zijn imago wil bijschaven (hij heeft wel veel geluk in de gevangenis) maar een goed in form zijnde Gibson betekent steeds een amusant stekende actiefilm zoals onze generatie die in de jaren ’80-’90 heeft gekend. Mad Mel kan het nog!

3/5

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s