Dredd 3D


“I Am The Law!” _ Frank Hague

Dredd 3Din het filmlandschap blijkt men de mythe van 21/12/12 duidelijk te geloven want net zoals in The Darkest Hour, The Divide en Total Recall (en dan beperk ik me tot 2012) ziet onze planeet aarde er in Dredd 3D in de nabije toekomst verwoest uit en zijn de vooruitzichten voor de mensheid desastreus. we moeten samenhokken in megasteden waarin we in torenhoge megablokken wonen. de postapocalyptische wereld biedt een smeltkroes van criminele organisaties waarbij de overheid aankijkt tegen 17000 misdaden per dag. Judges worden ingezet om de controle te behouden in deze turbulente wereld. ze hebben bevoegdheid dredd3misdadigers te arresteren en onmiddellijk te berechten. we volgen Judge Dredd en rookie Anderson wanneer ze opgeroepen worden voor een slow mo moord in een wolkenkrabber. de bende van Ma-Ma heeft het gebouw in haar macht en al wie rebelleert wordt van 200 verdiepingen hoog met een drug waarin je alles in een lange vertraging beleeft naar beneden gesmeten. bij aankomst sluit Ma-Ma het gebouw hermetisch af en moet Dredd en zijn groentje zich een agressieve weg naar boven banen. alhoewel gebaseerd op de strip (voor het eerst verschenen in 1977 in het Britse stripblad 2000 dredd2AD) vertoont deze 3D-film vooral gelijkenissen met andere films. het zich een weg naar boven banen in een oneindig hoog gebouw om dan oog in oog te staan met de gewelddadige leider hebben we dit jaar reeds gehad in The Raid: Redemption. maar dan wel beter omdat daar werd omgegaan met pure gevechtstechnieken terwijl hier de kogels onophoudelijk maar niet rakend worden afgevuurd. er worden wel kelen dichtgeknepen of er explodeert al eens een hoofd maar het heeft iets geforceerd. de achtervolgingen in de gangen en kamers heeft iets weg van Doom (ook de dreddmuziek is even hard). daarnaast leent de slow mo drug regisseur Pete Travis toe tot slow motion beelden. men moge weten dat ik een regiefan ben van Zack Snyder, de keizer van de slow motion, maar Travis doet het nog veel trager en het voelt als een adept die in de voetsporen wil stappen. Karl Urban speelt de eerdere Dredd Sylvester Stallone naar de kelders en heeft de verdienste te weten overtuigen ook al heeft hij dan de volledige film een helm op. het vonnis? voorwaardelijk, Pete Travis mag een herkansing krijgen als zal bvb de groep Anthrax – hun song I Am The Law uit 1987 eert Dredd – zeker opgezet zijn met deze verfilming.

2,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s