Premium Rush


“als u een fietser moet inhalen, geef hem dan tenminste voldoende ruimte om te vallen.” _ Eddy Merckx

Premium Rusheen adrenalinerit nodig? Wilee (3rd Rock From The Sun acteur Joseph Gordon-Levitt breekt dit jaar met ook nog The Dark Knight Rises en Looper definitief door terwijl 50/50, 500 Days Of Summer en Inception ook al niet mis waren de voorbije jaren) is een versnellingsloze fietskoerier in Manhattan die net zoals zijn collega’s tussen de auto’s door slalommen, rode verkeerslichten negeren, voetgangers omver kegelen om toch maar dat pakje op tijd bij de bestemmeling te krijgen. wanneer hij een waardevolle enveloppe moet wegbrengen, krijgt hij het aan de achtervolgende stok van de politie waarbij Michael Shannon iPremium Rush2n een vertrouwde slechterikkenrol als nerveuze corrupte agent annex gokverslaafde weeral gloreert. maar eigenlijk is deze verhaallijn bijkomstig net zoals de liefsdeslijn waarbij Wilee zijn verwaterde relatie met bikester Vanessa (latinogirl Dania Ramirez) een boost moet geven. het gaat hem vooral over de adembenemende fietsritten tussen de pasafsnijdende auto’s, niet links-en-rechts kijkende overstekende voetgangers en de gezichtsveldbeperkende vrachtwagens wPremium Rushaarbij regisseur David Koepp (A Stir Of Echoes, Secret Window alhoewel hij beter bekend zal zijn als de scenarist van Mission: Impossible, Jurassic Park, Spider-Man) terug grijpt naar de basis van achtervolgingen: geen in de lucht vliegende auto’s gepaard gaande met vuurwerkexplosies maar met de neus op de rijdende vehikels en expressies van de bestuurder. Koepp doet een French Connectionneke maar dan inventief wel met de fiets. Gordon-Levitt zal zich de film blijven herinneren: hij raakte gewond tijdens de fietsstuntopnames en had 31 hechtingen nodig om het vlees terug bij elkaar te halen. een rushfilm met waaghalsstunts.

3,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s