Killing Them Softly


“probeer hard en tegelijkertijd zacht te zijn. als je alleen maar zacht bent, zal men de vloer met je aanvegen. maar als je alleen maar hard bent, word je een lomperik.” _ Maya Angelou

Killing Them Softlytwee amateurcriminelen denken hun overval van de eeuw te hebben gepleegd wanneer ze in opdracht de ondergrondse pokerhandel van Markie (Ray Liotta blijft goed) leegroven. aangezien Markie niet vies is van corruptie ten aanzien van politie en eigen maffia ziet iedereen er opgezet spel in en onze twee boefjes denken het grote lot gewonnen te hebben. dat is zonder de professionele huurmoordenaar Jackie Cogan (Brad Pitt werkt na The Assassination Of Jesse James opnieuw skilling_them_softly_ver4amen met Australisch regisseur Andrew Dominik) gerekend die het zaakje ten gronde uitpluist. Cogan is een zachte moordenaar: enorm doeltreffend, enorm genadeloos maar emotioneel niet graag te dicht betrokken bij zijn slachtoffers. hij benadert hen vanop een afstand en laat zijn slachtoffers niet al teveel lijden. Dominik interpreteert de zachtheid killing_them_softlyop een totaal andere manier: de geweldscènes zijn stilistisch magnifiek in beeld gebracht en het bloed en tanden vliegen keihard in het rond. Killing Them Softly is echter geen alledaagse gangsterfilm. de aanloop van de presidentsverkiezingen en (loze) beloften worden erbij betrokken en de andere weinig coole criminelen verslikken zich in te lange nietszeggende dialogen (sorry James Gandolfini) waardoor de snelheid uit de film gehaald wordt. het potentieel van een mengeling tussen Ritchie’s Britse gangsters en Scorsese’s Amerikaanse maffiosi wordt zo teniet gedaan door Tarantinodialogen.

3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s