Beasts Of The Southern Wild


“we zijn allemaal ergens beest, maar we werden op een verschillende manier getemd.” _ Maurice Chapelan

Beasts Of The Southern Wildwhere the wild things are? in de badkuip, een moerasachtig deltagebied van de Mississippi. het zesjarig meisje Hushpuppy brengt daar haar jeugd door. tussen de kippen, honden, hangbuikzwijnen en al de rest dat van vlees is gemaakt. vaak zoekt ze heil in haar fantasiewereld. haar vader is een alcoholist met enkele woedebuien, de buurtbewoners in de zwerfhouten paalcaravanwoningen kijken eveneens de bodem van een fles uit en haar leefgebied is bedreigd: de ijskappen smelten, het waterpeil stijgt en het ziet er naar uit dat de badkuip stilaan overstroomt. hierdoor zouden ze gebannen worden naar de industriewereld, één dat ze inBeasts Of The Southern Wild2 al hun armoede maar alle vrijheid verafschuwen. een natuurstorm kun je echter niet vermijden en hun moeras wordt onleefbaar. in de leefwereld van Hushpuppy ervaar je hoe een zesjarig meisje (Quvenzhané Wallis is zeer gedreven) deze nieuwe situatie tracht aan te pakken en te overleven. een origineel coming of age drama, zeker gezien de onnatuurlijke natuursetting en zompige levensstijl en de combinatie van haar fantasie en realiteit die elkaar wel eens bruusk opvolgen. wat tevens te maken heeft in het al dan niet dronken zijn van haar vader (Dwight Beasts Of The Southern Wild3Henry). die wil wel het beste voor haar dochter, waarbij hij haar opvoedt in een disciplinerende overlevensstijl waar je emoties moet bannen, maar de valsaard die de drank is geeft hem daar niet altijd de controle over. Beasts Of The Southern Wild (met een enorm opzwepende soundtrack) is een typische festivalfilm, ok om een kleinood te ontdekken in dergelijke sfeer maar het relatiedrama in een fantasiewereld zal de mensen niet voldoende warm maken om hen te lokken naar de cinema. voor festivalliefhebbers dus (de prijzen heeft regisseur Benh Zeitlin alvast al torenhoog opgestapeld).

3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s