End Of Watch


“in Los Angeles zijn de afstanden zo groot dat iedere voetganger er verdacht is.” _ Frédéric Dard

End Of Watchals jongere groeide hij op in de woelige straten van South Central Los Angeles, iets wat al tot uiting kwam in zijn scenario’s van Training Day en Dark Blue en in zijn films van Harsh Times en Street Kings. gangstergettovorming, de ondergang van junkies, corrupte agenten en de keiharde strijd om op je straat van herkomst (The Wire iemand?) te overleven, David Ayer haalt zijn inspiratie uit zijn eigen jeugdige omgeving. de enkele minpuntjes van zijn harde actiefilms heeft hij weggegomd en het volgen van het doen en laten van twee flikken levert een naar de adamsappelgrijpende poend_of_watch_ver3litiefilm op. sommige agenten zullen in hun carrière nooit hun dienstwapen hebben moeten trekken, voor Brian Taylor en Mike Zavala ligt dit anders. enerzijds ligt het aan de welig misdaadtierende wijk waarin ze patrouilleren, anderzijds tevens aan hun adrenalinegoesting naar actie (Jake Gyllenhaal en Michael Peña hebben trouwens maanden vecht- en schiettrainingen gekregen bovenop de nachtelijke patrouilles die ze meededen met LAPD agenten). gangsters end_of_watch_ver2moet je niet als watjes aanpakken. Ayer laat evenwel overduidelijk hun goede inborst zien met de inweving van hun gezinssituatie welke meer dan eens tot uiting komt in de bijzonder grappige autodialogen tijdens nachtelijke patrouilles. de bruuske omwenteling door de politieradio die een volgend delict aankondigt, geeft je dan telkens een naar gevoel omdat de straat aangeeft dat de latino’s en zwarten geen hoend_of_watch_ver4ge hoed ophebben van een politiebadge. wanneer een Mexicaans drugskartel dan ook nog eens een prijs op hun hoofd zet (het duo kan teren op een grote drugsvangst en ontdekking van mensenhandel) keert je maag nog eens om. temeer omdat Ayer filmt volgens het gevoel van de getto’s. camcorders plakken op het dashboard van de politieauto, op de kogelvrije vest van de agenten of op het vizier van hun wapen, je voelt de enge sfeer die de koningen van de straat hebben gecreëerd en die strijders van de arm der wet bekampen. End Of Watch is een ode aan de talrijke politiemensen die zich dagdagelijks inzetten voor de ordehandhaving voor u en ik. respect!

4,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s