Ernest Et Célestine


“wie zijn kinderhart behoudt is een groot mens.” _ Bond Zonder Naam

Ernest Et Célestinede kerstvakantie is een traditionele periode om met uw kroost een kinderfilm te gaan zien. dit jaar is de gading aanzienlijk: grote studio’s brengen Rise Of The Guardians, Wreck-it Ralph en Hotel Transylvania, studio 100 is er met de bengeltjes van K3 en vanuit Scandinavië komt Niko het rendier met zijn tweede avontuur. geen van hen kan echter tornen tegen het geesteskind van Gabrielle Vincent (1928-2000), een Brusselse schrijfster eErnest_&_Celestine_postern illustratice die in de jaren tachtig de roemrijke serie Ernest et Célestine maakte. het duo van Panique Au Village Stéphane Aubier en Vincent Patar toveren er samen met Benjamin Renner een animatiefilm van waarbij je als volwassene de melancholie voelt naar een sneeuwrijk en fantasievol schoorsteendampend landschap waarbij Ernest_&_Celestine_poster2stripdierfiguurtjes een humorrijk en familiegevoelig avontuur beleven. je wordt als volwassene opnieuw jeugdig rijk en uw kinderen verrijken hun fantasie. geen tekenfilm dus vanuit Hollywood, wel een aanstekelijke, strak getekende animatiefilm (stijl L’Illusioniste) die de onmogelijke vriendschap van een beer en een muis in een avontuurlijke, sympathiek sprookjesachtige dimensie (stijl Beatrix Potter) brengt. grappig, ontroerend, voor jong en oud. of hoe kindervertellingen tot leven komen.

4/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s