The Perks Of Being A Wallflower


“daar staat gij in de zonneschijn, al wat gij doet is: blomme te zijn.” _ Guido Gezelle

The Perks Of Being A Wallflowerkeek u uit naar de eerste middelbare schooldag of telde u net als Charlie de dagen af naar het einde van het zesde leerjaar omdat u anders was dan de middenmoot en er niet bijhoorde? je was niks meer dan het bloemenmotief op het behangpapier en wanneer je als enige vriend de leraar Engels hebt, ken je de definitie van schooleenzaamheid. de enige kans om als introverte tiener uit je schelp te kruipen, is samen te hokken met andere wallflowers. zo ontdekt Charlie twee oudere schoolgangers: Sam (Emma Watson speelt de Harry Perks Of Being A Wallflower2Potter rol van haar weg) en haar excentrieke stiefbroer Patrick. als hij per toeval spacebrownies verorbert op een feestje en op grappige wijze de feestgangers observeert, wordt hij ingewijd in de gang of misfits. door de introverte samenhang komen ze uit hun schelp waarbij Charlie iets begint te voelen voor Sam. helaas zijn wallflowers niet zo succesvol als lPerks Of Being A Wallflower3iefdeverkondigers. de stap van jeugd naar meer volwassen worden, verloopt niet over rozen. van The Perks Of Being A Wallflower zijn er zeker in de jaren tachtig meer films gemaakt en Stephen Chbosky laat zijn film die sfeer ook uitademen (waarbij hij zijn eigen (op eigen ervaringen gebaseerde) roman bewerkte tot filmscript). de toneeladaptaties van The Rocky Horror Picture Show voelen dan ook niet vreemd aan. clichés zijn inderdaad aanwezig mPerks Of Being A Wallfloweraar net zoals in The Breakfast Club is de herkenbaarheid van high school situaties en de sympathie van de hechte personages hartverwarmend. tevens zijn er enkele rake scènes die de humor van het coming of age pad doorkruisen. de tunnelscènes waarmee met open armen door het open dak gereden worden bezorgen kippenvel. filmrecensenten zijn per definitie allemaal wallflowers geweest dus The Perks Of Being A Wallflower heeft sowieso een streepje voor maar de mix van schoolhumor, genante liefdessituaties en tobbende volwassenwordingsdrama maakt dat dit gewoon een mooie film is voor iedereen, wallflower of niet.

4/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s