Pitch Perfect


“het is lastig zingen als iedereen aan je lippen hangt.” _ Dirk Vermeiren

Pitch Perfecthoe zou het nog zijn met Voice Mail, de uit het Antwerps kathedraalkoor ontstane a capellagroep uit 1997? blijkbaar gaan ze nog lustig de boer op met hun Ladies First tour. tot daar mijn opzoekwerk, ik wou gewoon een ludieke link hebben naar Pitch Perfect want op de Barden University draait het allemaal om a capella wedstrijden (studeert er eigenlijk ooit iemand in die high school movies?). op zich geen spek naar de bek van Beca die liever hedendaagse popsongs van oa David Guetta mixt. haar studie betalende vader ziet een deejaybestaan niet zitten maar geeft haar een kans: als ze in haar solitair studentenbestaan zich aPitch Perfect4ansluit bij een universiteitsclub en haar inzet voor het sociale schoolbestaan, wil hij haar verdere muziekproductieplannen ondersteunen. omdat de alternativo toch wel wat kan zingen, leuke onwennige douchescène, sluit ze zich aan bij het Bellasgezelschap van leading tirannielady Aubrey (u zult een link zien met The Exorcist), Chloe en nog enkele jong zingende veulens. ze nemen het op tegen de onklopbare Treblemakers waarin ook Jesse zit, de gast die een oogje op Beca heeft. de rest kunt u al raden: vPitch Perfect3oor Beca is a capella een verplicht nummer, ze kijkt al eens wat meer naar Jesse, heeft toch nog wat persoonlijke strubbelingen, verlaat de meidengroep, verlaat Jesse, pept zichzelf op (een rol weg gelegd voor The Breakfast Club), treedt terug toe tot de Bellas, brengt vernieuwing in de groep, weet terug in te spelen op Jesse’s hart en de muzikale komedie eindigt met een zangclimax. regisseur Jason Moore kauwt het high school genre naadloos na maar doet dat wel gepPitch Perfect2olijst. ieder cliché is terug te vinden maar ze worden bespeeld met een luchtige meidencharme en een goed gedoseerde sympathie. niet in het minst zorgt opkomend talent Anna Kendrick hiervoor: ze is het buitenbeentje van de film maar door haar spontaan natuurlijke reacties neem je het voorspelbare verloop er bij. de muzikale passages met vervelende popdeuntjes (songs als no diggity moesten er meer in gezeten hebben), daar had ik het veel moeilijker mee en er zijn er toch wat. liefhebbers van wat vroeger Idool en X-Factor was, nu Glee en Bridesmaids zullen er zeker pap of pop van lusten, voor liefhebbers van The Breakfast Club is dit een vluchtig ontbijtje.

2,5/5

Een gedachte over “Pitch Perfect

  1. Vond het persoonlijk een erg vermakelijke film waar ik eigenlijk niets van had verwacht. Veel grappige momenten en nummer die je bijblijven.

    Btw, met een goede google search kan je nog een oudere versie van ShapeCollage vinden die geen watermerk er in zet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s