Stolen


“kent u die van de dief die succes had op het toneel? hij stal de show?” _ Amit Bhati

Stolenwie zich een ticketje aanschaft voor Stolen zal zich achteraf bestolen voelen want het is niks meer dan een ondermaats Nicolas Cage routinejobke. de man rent van de ene film naar de andere klus (voor 2013 staan er nog 4 gepland terwijl er bijkomend nog 9 in voorproductie klaarstaan) en dat is helaas ook het enige wat zijn personages doen. deze keer is hij meesterdief Will Montgomery die samen met bestuurder Hoyt, leuk uitziende Riley (eigenlijk doet Malin Akerman niks bij een inbraak) en goede vriend Vincent (Josh Lucas) een bank overvallen voor een buit vastolen_ver3n 10 miljoen dollar. rechercheur Harlend (Danny Huston heeft ook zijn routineknop aangezet) en kompaan Fletcher (Mark Valley zal het middelmatig niveau van serie Human Target niet overstijgen) zijn hen echter op het spoor en vergallen de klus. Vincent krijgt daarbij door eigen schuld een kogel in het been maar weet te ontkomen in tegenstelling tot Will. hij moet voor acht jaar de cel in. op dezelfde dag van vrijlating krijgt hij het al aan de stok met de politie, zij verwachten immers dat hij meteen naar de zoek geraakte 10 miljoen Stolen2dollar gaat, alsook met Vincent, die Will’s dochter ontvoerd om zo zijn deel van de buit van acht jaar geleden te recupereren. hij heeft twaalf uur de tijd. wat volgt is een belachelijk rennende Nicolas Cage van hot naar her: zijn gezicht staat op half zeven, lijkt alles uit zijn lichaam te persen voor een sprintje maar komt niet verder vooruit dan een slak op een ijspiste. uiteraard zal hij tijdens de twaalf uur nog eens een bank overvallen waarmee hij samen met Akerman het record al kreunend een mistolen_ver4jl lopen met goudklompen moeiteloos behaalt en zwerven Huston en Valley al vloekend door de carnavalsparade van New Orleans. Simon West kende vijftien jaar geleden bij het popcornpubliek een belovende start met Con Air (eveneens met Cage), maar mist een visuele drive. ook hij vervalt in gemakzuchtigheid (zie ook zijn laatste twee films: The Mechanic en The Expendables 2). zijn auto-achtervolgingen in Stolen zijn echt van een ongecontroleerd belabberd niveau. Stolen is niks meer dan een doordeweekse aflevering van het team dat tevens Human Target maakt (en wie kijkt daar nog naar).

1,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s