Here Comes The Boom


“in het land van de blinden ben ik een goede bokser.” _ Pierre Perret

Here Comes The Boomeen bedenkelijke wenkbrauw fronst als u fan bent van de films The Wedding Singer, The Waterboy en Click. in het best slechtste scenario ziet u graag het leegluchtige vertier van regisseur Frank Coraci, in het slechtste scenario bent u fan van Adam Sandler. hoger dan zijn humorgehalte komen de films niet alhoewel Sandler een groot publiek wist te bereiken. omdat zijn filmster wat tanende was, koos Coraci bij zijn laatste film Zookeeper voor een andere komiek: Kevin James, ook al gezegend met humor die voor- en tegenstanders heeft (want wat vergelijkend met Sandler, zie hun coöperatie in I Pronounce You Know Chuck And Larry). James beviel Coraci en zo speelt hij in Here Comes The Boom de wat uitgebluste biologieleraar Scott Voss die Cameron Diaz gewijs (zie Bad Teacher) zichzelf meer moet verantwoorden bij directie dan zijn leerlingen. diezelfde directie kondigt voor het komende jaar grondige bezuinigingen aan waardoor oa de muzieklessen van de toegewijde leraar Marty (daar heb je nog eens Henry Winkler) geschrapt worden… tenzij 48000 dollar gevonden wordt. de uitgedoofde lesambities bij Voss laaien terug op (ook om in de belangstelling te komen van lerares Bella – Salma Hayek en daten, ik weet het nog zo niet). tijdens Here Comes The Boom3het te weinig verdienende bijklussen aan Amerikaanse immigranten ontmoet hij de Nederlandse mixed martial art vechter Niko (Bas Rutten, daadwerkelijk een martial art atleet). kooigevechten leveren blijkbaar wat grotere sommen geld op en aangezien Voss twintig jaar geleden een meer dan degelijke worstelaar was, start hij onder coachbegeleiding van Niko en muziekbegeleider Marty met vechten. alle begin is moeilijk (en zeer kort, best wel grappig) maar zijn toewijding en moed levert hem een ticket op voor een UFC-gevecht waar het grote geld te verdienen is, genoeg om het muziekprogramma van The Fonz overeind te houden. geloofwaardig is het allemaal uiteraard niet. de omschakeling van Voss van apatische laat mij slapen en gerust leraar naar empatische elke leerling motiverende en kennis bijbrengende docent gebeurt wel zeer snel; de omschakeling van een logge, toch wel wat papperige en traag bewegende extra ex worstelaar naar een in uithoudings conditionele en meppenuitdelende mixed art bokser gebeurt wel zeer snel en blijkbaar zorgen de incasserende klappen niet voor grote letsels en dienen ze als excuus om La Hayek de kritische verzorging te laten tHere Comes The Boom2oedienen. de familieboodschappen, de uiteindelijk dan toch overslaande vonk, het Rockyverloop van het ultieme gevecht en het onvermijdbare happy end moet je er bovenop verdragen. als het zo zijn gang kan gaan, waarom organiseert er binnen ieder noodlijdend bedrijf niemand een krankzinnig plan? maar toch, wanneer James, Rutten en Winkler tezamen zijn, krijg je enkele scènes waarbij je je lach niet kunt onderdrukken omwille van hun spontaniteit en hun relativiteit van gezichtsexpressie in het spuien van grappen. Here Comes The Boom (wedden dat u het lied van P.O.D. nog een ganse avond zal brullen) valt het best, en dan komt het er al bij al pretentieloos en luchtig nog mee weg, samen te vatten als de triomishmash Bad Teacher in een School Of Rocky.

2,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s