This Is 40


“veertig: de leeftijd waarop mensen inzien dat ze het verder zullen moeten doen met de waarheid over zichzelf – zware kost, dien bijna niemand slikken wil.” _ Simon Carmiggelt

This Is 40met wat zou Judd Apatow het moeilijkst hebben? de herhaling van zijn typerende malfunctionele kwinkslagende gezinsfilms die op de retour is of tram vier waarop hij enige tijd geleden belandde? in This Is 40 laat hij maar liefst gans zijn gezin opdraaien met zijn vrouw Leslie Mann als er een tegenaan kijkende net veertig wordende moeder die in het doen en laten van het gezin orde op zaken wil zetten. tot tegenzin van de twee dochters waarbij Maude Apatow gruwelt van de Ipad beperking en Iris Apatow zich verweesd afvraagt waarom iedereen in het gezin ruzie maakt. want ook de mans des huizes (Paul Rudd in de rol die hij steeds vertolkt waarbij geforceerd this_is_forty_ver3goede bedoelingen verkeerd uitdraaien) heeft het niet makkelijk aangezien zijn muziekzaak op de rand van het faillissement staat. daar bovenop steelt er een medewerker uit de winkel van zijn vrouw (is het de sexy Megan Fox of de nerdy Charline Yi), is zijn vader (Albert Brooks) liever een nietsnut die hij maandelijks zonder medeweten van zijn vrouw onderhoudsgeld toestopt en verschijnt de onbekende vader van zijn vrouw (John Lithgow) op het 40ste verjaardagsfeest. de som van alle kleine frustraties zorgen voor een relatiezeepbel. het leven van een veertiger (het zou het moment moeten this_is_forty_ver2zijn dat je al wat bereikt hebt, maar nieuwe levensproblemen duiken op) dat weliswaar ietwat geforceerd gebald alszijnde een afschrijven en affilmen van Judd Apatow ervaren kan worden. de humor is wat gegrepen uit Knocked Up (vandaar de tagline the sort-of sequel to Knocked Up) maar gezien de leeftijd op het niveau gebracht van de veertiger. herkenbaar maar losjes, gremelend zonder innemend te zijn over een lange relatie, opvoeden van kinderen en ouderlijke verantwoordelijkheid inclusief generetiekloof (zie maar de voorkeur in muziekgenres). hapklare brok maar als je niet echt fan bent van Apatow, wacht dan maar tot je veertigste om hem te zien. vandaar: This Is 40%, 4/10, 2/5.

2/5

Een gedachte over “This Is 40

  1. Heb ‘m ook gezien en hij stelde teleur. De film had simpelweg te weinig leuke momenten en voelde aan alsof je echt naar een gezin zat te kijken wat in dit geval bijzonder saai bleek te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s