Jack The Giant Slayer


“je schopt niet tegen de schenen van een reus als je zelf een dwerg bent.” _ Luk Gijsbrechts

Jack The Giant Slayerwaar is de tijd dat we met opengesperde mond Frodo, Gandalf en de hunne in een onderaardse Moriakerker het zien opnemen tegen een grijze keikopreus? reeds enige tijd vervlogen denk ik want zelfs dezelfde regisseur wist vorig jaar niet meer te overtuigen met The Hobbit. er zijn zoveel fantasyverhalen en creaturen gepasseerd het afgelopen decennium dat we het bos door de bomen niet meer zien. dat is deze keer letterlijk wel het geval. een legende heeft het over magische bonen die in contact met water een boomslingerpoort openen naar het rijk van de reuzen. en die zijn niet van de vriendelijkste: zij zijn  verrukt op mensenvlees. enkel het bezit van een kjack_the_giant_killer_ver2oningskroon gesmeden door de reuzen zelf, kan hen onderwerpen. uiteraard is het een legende, één die Jack (Nicholas Hoult) van jongsbeen af al van buiten kent. ridder Roderick (Stanley Tucci) denkt er echter anders over, hij was immers in het bezit van de bonen totdat een monnik ze gestolen heeft. aangezien de koning (Ian McShane) hem binnenkort toevertrouwd met de prinses wil hij dat aanstaande koningsrijk uitbreiden met een reuzenrijk. prinses Isabelle (Eleanor Tomlinson) ziet de trouw echter niet zitten, vlucht weg, belandjack_the_giant_killert in Jack’s huis die die dag botste op een vluchtende monnik die hem … bonen toevertrouwde. voordat hij het goed beseft, belandt er ééntje in het water waardoor er een grote stronk samen met het huis en met Isabelle richting reuzenrijk wordt gevormd. de koning stuurt zijn beste ridders, waaronder Roderick (en ook nog een zich amuseren Ewan McGregor en een bleke Eddie Marsan), samen met Jack op hoogtepad om de prinses te redden. een avontuur uit het boekje en gerenommeerd regisseur Bryan Singer doet er niks origineels mee. jack_the_giant_killer_ver14integendeel, hij weet niet welke richting er mee uit te gaan. in het reuzenrijk belandt, lijkt het er even op al wil hij er een bloederige David versus Goliath strijd van maken maar dat ontaardt al snel in snot- en okselgrappen van een halfblinde reuzenkok die mislukt mensensatés maakt. daarna moeten de reuzen zelfs even plaats maken om een onbesuisde romantiek (een prinses met een boerenjongen) gestalte te geven en wanneer die klik gemaakt is, krijgen de reuzen wel alle actie in handen maar omwille van het enorme digitale karakter in een onwaardige 3D voelt dat enorm apatisch aan. het jack_the_giant_killer_ver16kasteelgevecht met brandende olie en gekatapulteerde tuigen hebben we allemaal al meerdere keren gezien en zeker beter. bovendien is het gevecht ongeloofwaardig: tientallen knechten die een brug proberen te sluiten versus tientallen reuzen die ze willen openen en toch hebben die laatste er de grootste moeite mee terwijl ze met gemak reuzeneiken op het kasteel aan het gooien zijn. tja. ook de verhoudingen zijn niet optimaal. in het reuzenrijk valt het verschil nog op tussen mens en reus maar tijdens het kasteelgevecht lijkt het alsof de reuzen verschrompeld zijn. de bonen van Singer in Jack The Giant Slayer zijn geen prinsessebonen, helaas wel snijbonen.

2/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s