Warm Bodies


“lichaam: het graf waarin de ziel geboren wordt.” _ M. Egorie

Warm Bodiesalhoewel ik de Twilight reeks niet gezien heb, vermoed ik dat die uitgemolken is en men dan maar overschakelt van vampieren naar zombies. Warm Bodies (gebaseerd op de gelijknamige roman van Isaac Marion) is immers geen conventionele zombiefilm. de setting wel: één of andere apocalypse heeft razendsnel een virus verspreid waardoor het merendeel van de wereld veranderd is in een verwoest en verlaten roestbaklandschap waar je enkel maar waggelende wezens aantreft op zoek naar menselijk vlees. die menselijke overlevers hebben zich verschanst in een hermetisch afgesloten stadsgedeelte, zoeken naar een  remedie en moeten warm_bodies_ver6ondertussen het dodengebied betreden om voedsel te vergaren. onder de zombies heb je twee soorten: bonies, vel over been die moordlustig alles opeten, en corpses, grommige wezens die gedachteloos oertergend traag strompelen van hot naar her maar wel het verlangen hebben naar menselijk vlees. R (Nicholas Hoult, ook te zien in Jack The Giant Slayer) is één van hen, hij woont op een vliegtuighaven, verzamelt LP’s en andere prullaria, gromt een potje met zijn zombievrienden in de lokale bar en stelt zich de vraag waarom hij is zoawarm_bodiesls hij is. hij is eens mens geweest, wil die impulsen terug ontwikkelen maar het zombie-instinct is sterker. wanneer een groepje jongerensoldaten een apotheek binnengaan om medicijnen in te zamelen, gaan R en zijn vrienden dan ook zeer eetlustig te werk. totdat R Julie (Teresa Palmer) opmerkt. hij heeft net de hersenen van haar vriendje (Dave Franco) opgegeten en voelt daardoor een sprankeltje emotie voor haar. in plaats van ook haar op te peuzelen, owarm_bodies_ver7ntfermt hij zich over haar in de zombiewereld en langzamerhand voelt hij zelfs enige verliefdheid. keert het zombieproces zich? het zal dan toch rap moeten gaan want enerzijds heb je de moordlustige bonies en anderzijds gaat Julie’s vader (John Malkovich) – tevens legerleider – op pad op zoek naar zijn dochter. een film te klasseren dus als romcomzom, een romantische zombiekomedie. het lukt maar half. regisseur Jonathan Levine probeert de zelfspot uit van Shaun Of The Dead, wat enkel maar lukt wanneer we R in zichzelf horen praten om de dingen romdom hemwarm_bodies_ver3. een leuke gimmick in het begin maar eens R en Julie tezamen zijn, verwatert dit in een lullige tienerliefdesoap. Romeo & Juliet onder de zombies is dus maar twijfelachtig. daarna wil Levine toch plots de horrortoer opgaan wanneer hij de bonies laat aandraven. vergelijkbare wezens uit I Am Legend maar te mager digitaal uitgewerkt. door hun intrede kunnen de corpses toch opeens beginnen lopen voor hun euh … leven? Warm Bodies kent een goede premisse, zou een uitstekende kortfilm geweest zijn maar groeit uit tot een zombiekomedie voor de Twilightliefhebbers die eens een ander stukje vlees willen.

2/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s