Broken City


“een auto is een nachtmerrie in New York City: de enige manier om je auto in New York City kwijt te geraken is dat ze hem stelen.” _ Donna Tartt

Broken Citynormaal werken de tweeling Hughes brothers sinds hun twaalfde samen aan een film (zie Menace II Society, From Hell en The Book Of Eli) maar Allen probeert het met Broken City eens zonder Albert (die zelf werkt aan de film Motor City). de stad die gebroken was maar gelijmd wordt door burgemeester Hostetler is New York. Billy Taggart werkt er voor de politie, sorry werkte. enerzijds is hij een held, hij heeft een verkrachter vermoord, maar anderzijds blijft het moord, de burgemeester laat bewijsmateriaal wegmoffelen. Tabroken_city_ver5ggart moet ontslag nemen maar kan aan de slag gaan als privédetective. zeven jaar later, de burgemeesterverkiezingen komen er aan en Hostetler heeft een zware klant aan uitdager Jack Valiant, wordt Taggart uitgenodigd door Hostetler. hij vraagt bewijsmateriaal aan te leveren dat zijn vrouw vreemd gaat. voor 50000 dollar. volgens zijn secretaresse kan Taggart het geld goed gebruiken ebroken_city_ver3n hij neemt de klus aan. maar zo dicht tegen de verkiezingen, is het wel het overspel dat de burgemeester dwars zit of zijn er andere politieke achterluikspelletjes mee gepaard? Broken City is een acteerfilm, hij moet het hebben van zijn acteurs (Russell Crowe gaat plezierig tekeer als een aan zichzelf denkende en achterbakse politicus; Mark Wahlberg zal een matige acteur blijven maar in zijn klassieke ruwrol als tough guy met gevoelige knonkels kan hij overeind blijven; Jeffrey Wright is de doordachtzame rustige commissaris waarvan je met zijnbroken_city_ver2 dubbele agenda niet weet hem te kunnen vertrouwen) en actrices (Catherine Zeta-Jones schittert in het samenspel met Crowe waarbij de haat van de gezichten druipt, helaas krijgt ze te weinig screentime; Alona Tal als bezorgde secretaresse is een aangename kennismaking; Natalie Martinez als vrouw van Taggart, nou ja met haar rol wist men niet goed wat aan te vangen). maar helemaal niet van zijn scenario. een aflevering van de serie The Wire met zijn politieke intriges, harde gangs en corrupte broken_city_ver4politiecommissarissen is minstens al dubbel zo goed. het is bijzonder jammer dat Hughes niet meer kan halen uit de degelijke acteerprestaties want sommige personages passeren de revue zonder verder uitgewerkt te worden. aangename kennismaking maar voor de rest heb je er het raden naar wat er mee gebeurt. en nog jammerder is het bijzonder met gaten gevulde scenario. de ene keer was het een kluwen waarbij ik niet meer kon volgen (liefdesaffaires in politieke intriges of was het andersom), de andere keer was de plot dan weer veel te simpel (hoe Taggart aan bewijsmateriaal geraakt is toch echt veel te makkelijk). Broken City, eerder broken story.

2/5

Een gedachte over “Broken City

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s