Fire With Fire


“wie vuur met vuur bestrijdt, blijft gewoonlijk met de as zitten.” _ Abigail Van Buren

70*100 Fire With Fire_FireWithFire_70100niet laten misleiden door de titel, zoveel vuur ga je niet te zien krijgen, het is geen Backdraft. Jeremy (wanneer gaat Josh Duhamel beseffen dat hij geen actieacteur is) is zijn leven lang brandweerman en dat is de enige familie die hij heeft. na een dagje bluswerk is hij in de lokale winkel getuige hoe de neonazi David Hagan (lichtpunt in de film Vincent D’Onofrio, met een rode zwastika-tattoo die boven zijn openstaand hemdje uitpuilt, wil je niet teveel in de weg leggen) de zwarte eigenaar en zijn zoon neerknalt. Jeremy weet ternauwernood te ontsnappen en is bereid om te getuigen. in afwachting van het proces wordt hij in getuigenbescherming geplaatst waarin hij Ffire_with_fire3BI-agente Talia (Rosario Dawson start als sterk vrouwfiguur terwijl ze op het einde de twijfelachtige huildame gaat uithangen) weet te versieren (ze geilen elkaar op met het neerschieten van lege blikjes). Hagan stuurt zijn nazibullenbakken af op Jeremy maar die draait de rollen om (‘getuigenisbescherming? jij gaat bescherming nodig hebben!’). Fire With Fire is slecht. het start al met de bedenkelijke cast. op de poster prijkt prominent Bruce Willis maar wat hij hier in de film loopt te doen (ik heb hem eigenlijk alleen maar aan de telefoon zien hangen en een uitgestreken gezicht zien trekken) kon volledig weggeschreven worden (inclusief zijn hopelfire_with_fireoos bedrukt assistentje). 50 Cent passeert ook de revue (zijn productiehuis Cheetah Vision stak geld in de film) en ook al heeft hij zelf al kogels weten te overleven, een criminele uitstraling ontbreekt hij volledig. in zijn beperkte dialoog vraag je je af of hij nu over een Glock bezig is dan wel over de pamper die hij ’s avonds gaat dragen. aan de andere dialoogzijde heb je dan Duhamel. geen idee waarom Fergie voor hem valt want in elke actiefilm ontbreekt hij charisma en inleving. het is gewoon geen persoonlijkheid op het grote scherm. het scenario hangt ook al met hakenkruisen aan elkaar: de politie die Jefire_with_fire2remy alleen laat en daarna zo verwonderd zijn dat hij op de vlucht is, een huurmoordenaar die zelf een operatie uitvoert welke eindigt in euthanasie, de vele rondslingerende GSM’s die uiteindelijk toch te traceren vallen, het ongeloofwaardige gemak waarmee de brave Jeremy stoere binken (oa Vinnie Jones) overhoop mept of knalt. en tot slot is de regie van voormalig stuntacteur een belabberd cliché-allegaartje, enkel een shoot-out tussen twee scherpschutters waarbij de kogels gevolgd worden, inclusief inslagen, vormt een positieve noot. de enige want het vuur in Fire With Fire is zeer snel uitgedoofd.

1,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s