Fast & Furious 6


“wie de snelste auto heeft, is altijd het meest gehaast.” _ Line Lambert

Fast & Furious 6de familie is terug bij elkaar in deze zesde Fast & Furious film. deze keer niet om het op te nemen tegen rivaliserende street car bendes, drugkartels of de FBI, neen onze snelle familie neemt het samen met special agent Hobbs op tegen een look-a-like bende die op militaire trom dezelfde voorliefde hebben voor snelle auto’s, snel geld en een computerchip die militaire miljarden waard is (daarom zit Hobbs achter hen aan). tevens heeft deze bende van Shaw (een standaardslechterik van Luke Evans) de dood gewaande fast_and_furious_six_ver6Letty (Michelle Rodriguez kijkt nog altijd even mooi pissed) ingelijfd (daarom zit Dominic Toretto en co achter hen aan). een ontmoeting met een gedrilde gelijke dus waarin regisseur Justin Lin alle ingrediënten pompt die eigen is aan de fast & furious reeks: snelle wagens (Dodge Challenger, Dodge Charger Daytona en SRT8, Ford Mustang, Koenigsegg, Nissan GTR, Ferrari, Plymouth Hemi Cuda, Jensen Interceptor) om door de straten te racen begeleidt met opzwepende beatmuziek fast_and_furious_six_ver2(luister maar eens naar Here We Go van Hard Rock Safe en Swanky Tunes in de Hybrid remix of Burst! van Peaches in de Bart B More remix), hotpants lady’s met lange wapperende haren en geoliede lichamen begeleidt op rapbeats (luister maar eens naar Bada Bing van Benny Banks of naar Deadmau5 van Failbait en Cypress Hill), one liners van spierbundels Dwayne Johnson en Vin Diesel (ride or die), het behangpapiercharisma van Paul Walker (en een oranje gevangenisplunje maakt hem niet harder), de (af en toe toch geslaagde) humoristische buien van Tyrese Gibson, de fast_and_furious_six_ver4laidback i got it attitude van Ludacris, een meer dan ooit afhakende Sung Kang (beseft die niet dat hij met één van de mooiste dames, namelijk Gal Gadot, mag uithangen? en ja, Jordana Brewster heeft wat van haar sexy pluimen verloren ook al met de concurrentie van Elsa Pataky, Gina Carano en Clara Paget) en last but not least spectaculaire auto-achtervolgingen (snel wisselende montagebeelden incluis van versnellingspoken die een gear hoger gesmeten worden en voeten die gaspedalen tot verder dan fast_and_furious_sixde bodem willen induwen) en snelheidduivelstunts. over the top eigenlijk. is de knaltankride op de brug al op de limiet dan is de apotheose op een vliegveld er ver over (die landingsbaan lijkt wel tientallen kilometers lang te zijn en hoe enkele auto’s met een titaniumdraad een vliegtuig van opstijgen beletten is twijfelachtig). maar niet geklaagd, Fast & Furious 6 biedt gewoonweg wat de fans er van verwachten en gaan dus meer dan content zijn. en het belooft voor de zevende. want een transporter die een death race kan winnen is fast & furious als geen ander!

3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s