Safety Not Guaranteed


“het is moeilijk om in het heden te leven, absurd om in de toekomst te leven en onmogelijk om in het verleden te leven.” _ Melvin Tobias

Safety Not Guaranteedgelukkig vind je het niet terug op je laatste pakje condooms, safety not guaranteed. journalist Jeff (Jake Johnson) vindt het wel terug in een krantadvertentie. tevens vermeldt de anonieme plaatser dat hij iemand zoekt om terug in tijd te gaan en dat je je eigen wapens moet meebrengen. één keer heeft hij het al uitgevoerd. omdat er lokaal in Seattle geen nieuws te rapen valt en omdat de omhoog gevallen Jeff in de koffer heeft gedoken met de eindredactrice krijgt hij groen licht om met twee stagiairs de adverteerder op te sporen en hem te interviewen. laptopnerd Arnau (Karan Soni) ziet het als een verplichting om het op een cv te kunnen plaatsen en Darius (Aubrey Plaza), safety_not_guaranteed3die zich sinds heugenis niet meer kan herinneren hoe het voelt gelukkig te zijn, wil aan de stoeipoesredactrice tonen dat ze meer kan dan toiletpapier vervangen en koffie zetten. alhoewel Jeff zijn eigen jeugdzondereden heeft om de trip aan te vatten (waarvan ook Arnau plezierig beter van zal worden), wordt Darius de spil van het verhaal eens ze de vreedzame alternativo Kenneth (Mark Duplass) heeft gelokaliseerd. hij lijkt al even gek te zijn als de advertentie (die hoofdband heeft hij duidelijk gepikt van The Karate Kid), heeft paranoïde trekjes waarbij hij iedere schaduw schuwt en geen enkele plek vertrouwt en gedraagt hij zich mysterieus ovsafety_not_guaranteed2er zijn verleden en waarom hij er terug naartoe wil. het is net de kracht van de film: Kenneth is zeer overtuigend in zijn gedachtegang, bouwt duidelijk aan een tijdmachine, bedenkt rare formules en net zoals Darius begin je wel eens te denken van zou dit kunnen? of is Kenneth enkel A Beautiful Mind die intrigerend in een web van geloofwaardige leugens verstrikt zit. je gaat het pas met de slotscène te weten te komen. tot dan blijft het echt wel luchtig intrigerend want tussen de beraadzame activiteiten van Kenneth als zijnde een Dr. Emmet Brown (jawel, van Back Tosafety_not_guaranteed The Future) is hij ook innemend als persoon met aanvankelijk vage maar steeds opener wordende anekdotes. hetgeen ook Darius doet openbloeien. en zo krijg je dat jaarlijkse charmante indiefilmpje dat zelfs een regenachtige avond goed maakt. filmstijl van de onbekende Colin Trevorrow (dit is echter wel degene die de volgende Jurassic Park gaat inblikken) voelt kabbelend jaren tachtig aan en zijn het vooral de licht sarcastische dialogen, de rake zelfspottende humor van het verhaal en de ontspannen acteerprestaties, begeleidt op rustige muziek, die van Safety Not Guaranteed je gegarandeerd een leuk indiefilmpje leveren.

3,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s