The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia


“ik geloof niet in spoken, daarvoor heb ik er teveel gezien.” _ Samuel Taylor Coleridge

The Haunting In Connecticut 2_Ghosts Of Georgiavier jaar na Connecticut gaan we meer naar het zuiden om op geesten te jagen. het jonge koppel Lisa en Andy Wyrick (af en toe over acterende Abigail Spencer en de wel vlot acterende Chad Michael Murray) verhuizen samen met hun dochtertje Heidi (een onschuldige Emily Alyn Lind) naar een huis ergens diep in een bos in Georgia. Lisa’s zus Joyce (tv-serie actrice Katee Sackhoff) helpt met de inwijding al is het vooral omdat haar zoveelste relatie op de klippen liep. de drie dames in het huis hebben wel een raar tikje: ze zien geesten. Lisa en Joyce zijn dat al gewend al moeten ze naar pillen grijpen om hun denkbeelden helder te houden. voor Heidi begint het maar net en is het vooral Mr. Gordy die haar vele bezoekjes brengt. voor zijn dood was hij eigenaar van het land waar het huis zich bevindt. indertijd was het tevens bewoond door een station master. blijkbaar lette hij niet The Haunting In Connecticut 2_Ghosts Of Georgia2alleen op de wissels van de treinen, hij herbergde tevens zwarte slaven en gaf hen geheimhoudend mogelijkheid tot een bevrijdend transport van zuid naar noord. toch blijkt er iets meer gebeurd te zijn want de zwarte geesten laten zich ten huize van de Wyrick’s onheilspellend horen. het positieve is die achtergrond van de slavernij en het dubbele verhaal van de station master. het is begrijpelijk dat de toenmalige slaven geen doorgang hebben gevonden om hun ziel te ruste te brengen. de rest is vrij klassiek wat niet verrassend is aangezien regisseur Tom Elkins de monteur was van The Haunting In Connecticut. groot huis, verlaten bos, iemand ziet geesten, de anderen nog niet, geloven het verhaal geenszins, toch hoort men bizarre geluiden, doet men vreemde ontdekkingen, geeft men er vergezochte redenen voor, gebeurt er iets ergs, tzal toch niet waar zijn The Haunting In Connecticut 2_Ghosts Of Georgia3zeker, tis waar, verdorie we moeten het verleden uitpluizen en nagaan wat de geesten willen en dan maar hopen dat het ons lukt. creepy geluiden, zwart-wit geesten die afwisselend dan wel dan niet op beeld gemonteerd worden, verrassingeffecten. het zit allemaal in The Haunting In Georgia (waargebeurd (… verzonnen) trouwens) en gelukkig staat het gevoel van we hebben dit al honderd keer eerder gezien niet in de weg om een vlot wegkijkende horrorfilm te zien die toch af en toe eens weet uit te pakken met traag en efficiënt opgebouwde griezelmomenten. de geesten van Georgia doen dus niets origineels alhoewel ze de kijker wel af en toe de stuipen op het lijf weten te jagen.

2,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s