Catch .44


“wegrestaurants zijn er om lekker te plassen, niet om lekker te eten.” _ Toon Verhoeven

Catch 44geen idee waarom deze film na twee jaar toch nog een release kent in de bioscoop. Bruce Willis is dan wel een grote naam op de affiche maar uitgezonderd Looper levert hij de ene zwakke acteerprestatie na de andere af (o.a. dit jaar de 5de Die Hard, Fire With Fire, G.I. Joe: Retaliation). ook in Catch .44 loopt hij er pecannotenetend slonzig en ongeïnteresseerde dialogen uitkramend bij als de drugsbaas Mel (die een .44 Remington Magnum heeft als link naar de filmtitel). nadat ze een vorige deal lieten mislukken, geeft hij zijn drie mooie koeriermeisjes Tes, Kara en Dawn (met gele catch_forty_four_ver4koeien van letters worden Malin Akerman, Nikki Reed en Deborah Ann Woll geïntroduceerd) opdracht het goed te maken door een rivaliserende drugsdeal te onderscheppen. plaats van het gebeuren is zo’n typisch Amerikaans wegrestaurantje waar ze doorgelopen koude koffie uitschenken. iets minder typisch wordt de situatie voor de drie cow girls omdat er nog kapers op de kust arriveren: o.a. de zeer bedeesde en bedaarde maar o zo catch_forty_four_ver3fanatiek geschifte Ronny (Forest Whitaker vormt duidelijk het accentrijke lichtpunt van de film en het is jammer dat hij de laatste tijd enkel opgevist wordt voor bijna tweederangfilms) en de beverig bekkende Billy (Shea Whigham). het klote van de zaak is dat er daar bijzonder weinig gebeurt: vanuit verschillende invalshoeken wordt de openingsscène keer op keer herhaald om zo ieder aanwezige belanghebbende te introduceren en uit de doeken te doen waarom ze er zijn. catch_forty_four_ver2regisseur Aaron Harvey hoopt zo een Pulp Fiction sfeertje te creëren, alleen zijn de dialogen hier volstrekt nietszeggend en wordt er helaas veel gepalaverd. bij en over ieder personage alsook bij en over de restaurantsituatie waar elkeen onder schot gehouden wordt door een ander. op zich een interessante uitgangspositie hoor maar iedere protagonist moet dan door een woelwater aan breed uitgesmeerde, rond de pot draaiende en volstrekt humorloze dialogen varen dat je op den duur er totaal niet om geeft hoe het nu afloopt, als het maar zo snel mogelijk is.

1,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s