You’re Next


“op een familiereünie tref je twee soorten mensen: zij die praten over hun kwalen en zij die helpen met afwassen.” _ Lorraine Lupo

You're Nexteen horrorfilmpje (waarvan de filmspoel al twee jaar lag te bestoffen in de projectiekamer) met enige potentie. een rijke familie houdt in hun riant buitenverblijf een reünie: de gepensioneerde CEO Paul en zijn licht depressieve vrouw Aubrey krijgen de kinderen met hun geliefde op bezoek. Drake danst etterig naar de rijke vaderspijpen, Crispian moet altijd zijn zwakheden aanhoren, Aimee is de troeteldochter en Felix komt geheel tegen zijn zin. de verscheidenheid aan karakters verhit het diner maar het zijn de kruisboogpijlen van drie diergemaskerde youre_nextterreurbelagers die voor de schreeuwerige paniek zorgen. met de titel You’re Next weet je dat het opzet is de familie één voor één uit te dunnen. en dat is maar goed ook. ze weten niks af van acteren, hun gekrijs is frustrerend en ze nemen de traagste en domste beslissingen alhoewel je dat ook van de belagers kunt zeggen. de maskers van een vos, lyoure_next_ver8am en tijger komen sterk charismatisch bedreigend over maar hun dragers lijken de hersenen van die dieren overgenomen te hebben. regisseur Adam Wingard beseft de zwakheden van zijn film, zeker omdat hij de toedracht van de aanval al na een half uur verklapt, en laat een vrouwelijk karakter (Sharni Vinson) ombouwen tot een overlevingsmachine die enkele originele moordwapens in elkaar kan steken (dood door een blender kon ik appreciëren). op het laatst krijg je gelukkig nog enkele bloederig gutsende slasherscenes met een komische noot. spijtig was dan het horrorkalf al lang verdronken.

1,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s