2 Guns


“geweren zijn instrumenten om buiten schot te blijven.” _ Cornelis Verhoeven

2 Gunseen buddy cop movie waarbij de twee buddies van elkaar niet weten dat ze een cop zijn: een interessant uitgangspunt. Bobby is een DEA undercoveragent die achter de cocaïne zit van de Mexicaanse drugskartelbaas Papi Greco en Stig is een navy soldaat die voor zijn korporaal Quince (James Marsden) achter de 3 miljoen dollar zit aan inkomsten van Papi. voor dit laatste roven ze de bank waar Papi zijn geld laat renderen. in plaats van 3 miljoen maken ze echter 43 miljoen dollar buit. onwetend van elkanders functie en handelend naar de eistwo_guns_ver6en van hun bazen gaan ze slaags en schietend uit elkaar maar al gauw komt het loontje om zijn boontje. de niet zo onzachte eigenaar van het geld (Bill Paxton is met zijn ijle hese stem charismatisch op dreef) drijft de twee agenten in het nauw en alhoewel de twee niet weten elkaar of een ander (er is ook nog een vrouw (Paula Patton) in het spel) te vertrouwen, kunnen ze niks ander dan de handen in elkaar slatwo_guns_ver4an om het hoog spel te overleven. een duo als Danny Glover en Mel Gibson valt moeilijk te evenaren alhoewel de chemie tussen Denzel Washington en Mark Wahlberg in 2 Guns zeker werkt. Wahlberg heeft de steroïden van Pain & Gain achter zich gelaten en grijpt naar enkele kwinkslagen zodat hij als losbol de ietwat zwakke plot en het absurde complot weet te camoufleren terwijl Washington met zijn coole tred (zijn walk blijft er één om jaloers van te zijntwo_guns_ver5) het pad van de plannen onderzoekt. de twee zwaargewichten van de film vormen zo een perfect tegengewicht voor elkaar. de Ijslandse regisseur (Baltasar Kormakur maakte eerder ook al Contraband met Wahlberg) verdient krediet door zich toe te spitsen op de actie van het duo zonder daar grootse bombarderie of special effects aan te wijden – spectaculair kunnen we allemaal moeilijk noemen – dus laat ons wel wezen, zonder Wahlberg, Washington en ook Paxton was 2 Guns een actieniemendalletje geweest, nu zorgen de knipogen en gevatte dialogen van de acteurs voor een aangenaam actietussendoortje.

3/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s