Kill Your Darlings


“het universum is een leegte met daarin een gaatje: de droom.” _ Allen Ginsberg

Kill Your Darlingseen film over het begin van de Beat Generation die in de jaren veertig/vijftig centraal stonden voor het afwijzen van de toenmalige standaarden en tradities (laat de universiteitsbibliotheek kennis maken met de obscene literatuur van Henry Miller), experimenteerden met drugs (vooral de Duitse makelij blijkt tijdens de oorlog sterk spul te zijn) en andere sekswijzen willen ontdekken (queertijd in de jaren veertig). Jack Kerouac (Jack Huston), William S. Burroughs (Ben Foster) en poëet Allen Ginsberg (Daniel Radcliffe) zijn dus van de partij alhoewel Kill Your Darlings de schijnwerpers richt op Lucien Carr (Dane DeHaan). een charismatische magneet die elkeen weet te manipuleren in zijn eigen voordeel maar uiteindelijk zo’n web heeft gesponnen dat hij er zelf door versmacht wordt. het web weet evenwel de kijker niet te strikken. van de ene oninteressante literaire uitspatting over de repetitieve kunstenaarsexcessen door drank en drugs tot de andere weinig verrassende op hetzelfde geslacht gerichte sekszinspelingen en intriges, het bleef maar voortkabbelen. Kill Your Darlings van debuterend regisseur John Krokidas staat voor bore your darlings en is niet echt de bedoelde ontstaansode van de darlings van de beat generation.

1,5/5

40ste Filmfestival Gent – film 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s