L’Etrange Couleur Des Larmes De Ton Corps


“traan: druppel die de ziel doet overlopen.” _ Frédéric Dard

l'etrange couleur des larmes de ton corpsin het rijtje van ieder Gents filmfestivaljaar is er wel zo’n artistiek symbolisch Belgisch geproduceerde prent waarbij je niet weet waarover het gaat, past L’Etrange Couleur Des Larmes De Ton Corps van het regisseurs duo Hélène Cattet en Bruno Forzani. een Brusselse zakenman keert terug naar zijn appartement om vast te stellen dat zijn vrouw verdwenen is. in zijn zoektocht worden duistere en dodelijke geheimen prijsgegeven van het appartement en enkele mysterieuze bewoners. aanvankelijk is de stijl nog intrigerend en prikkelend voor de zintuigen (de naam Dario Argento kan refererend vernoemd worden) maar al snel krijg je een atmosfeer van storende geluiden, donker felle gekleurde scenes afwisselend met zwart wit gekleurde fotobewegende montagebeelden en psychologisch hypnotiserend draaiende symbolen. ik werd er moedeloos van waarbij de interesse snel keerde in afkeer.

1/5

40ste Filmfestival Gent – film 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s