Blue Ruin


“hoe ouder je wordt, hoe meer je ervan overtuigd wordt dat wraak nog de zekerste vorm is van gerechtigheid.” _ Henri Becque

Blue Ruinlangs de stranden van Delaware verblijft Dwight in zijn auto als zwerver totdat hij opgepikt wordt door de lokale politie en de boodschap krijgt dat de moordenaar van zijn ouders, Will Cleland, op vrije voeten komt. in al zijn opgekropte woede raapt hij wat gereedschap bijeen, stapt in zijn beroeste pontiac en rijdt hij onvoorbereid naar Virginia voor wraak. hij komt in een kat-en-muisspel terecht dat, eens zijn zus er bij betrokken wordt, boven zijn hoofd gaat maar hij heeft geen keuze dan Blue Ruin2zijn plannen te continueren. een zeer nuchtere wraakfilm waar het karakter van de voor zich ver uitstarende Macon Blair allerminst een actieheld is. het is een mens van vlees en bloed die jaren wegkwijnend gebukt is gegaan onder de dood van zijn vermoorde ouders en in een vlaag van zinsverbijstering wraak wil nemen. die vlaag mondt uit liefde voor zijn naasten echter mondjesmaat uit tot een vastberadenheid en een steeds groter wordend bloedbad. ook de spanning wordt hierbij stelselmatig sfeervol en menselijk opgedreven. Blue Ruin van Jeremy Saulnier is je niet alledaagse wraakfilm alhoewel hij zeer zoet smaakte.

4/5

40ste Filmfestival Gent – film 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s