A Touch Of Sin


“zonde draagt haar straf in ’t eigen wezen als de vrucht haar pit.” _ Hélène Swarth

A Touch Of Sinna schuld volgt boete. regisseur Jia Zhang-ke klaagt de grote industriële bedrijven, corrumperende zakenlui en zichzelf moreel hiërarchisch boven de andere plaatsende rijkelui mensen aan, bekeken vanuit de hoek van de modale werkmens wiens leven niet over bloeiende rozen loopt. we volgen een mijnwerker, een receptioniste, een immigrant en fabrieksarbeider. vier verhaallijnen, vier provincies in China, vier mensen die niet onderuit de huidige Chinese problematiek geraken van corruptie, economische problemen, pretentieuze decadentie en uitzichtloosheid van het leven. elk besluiten ze op hun ATouchofSinmanier die problemen te trotseren waarbij Zhang-ke het stilistische geweld niet schuwt. jammer dat het hoogtepunt van de film al bij het eerste verhaal ligt (de zeer geliefde wraakraid is er een van escalerende frustratie die zonder pinken uitgevoerd wordt) en er geen raakpunten zijn met de andere personages die volgen. de overgangen zijn dus nogal bruusk en krijgen zo het gevoel van alleenstaande kortfilms, ook omdat de setting, kleurschakeringen en achtergrond (platteland versus stad, heden versus verleden) sterk verschillend zijn. A Touch Of Sin kent enkele Chinese meesterwerktoetsen maar onvoldoende om de volledige duur te overtuigen.

2,5/5

40ste Filmfestival Gent – film 8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s