The Lunchbox


“er gebeurt altijd meer in het uur dat jij gaat lunchen, dan in de zeven resterende uren van de dag.” _ Irving Hale

lunchboxeen Bollywoodfilm maar dan zonder de muziek die zich afspeelt in de grootste stad van India, Mumbai. dagelijks zijn er zo’n 5000 koeriers actief die elke middag de chaotische stad doorkruisen om de warme bereide maaltijden van huisvrouwen naar diens werkman te brengen. de relatie van Ila loopt wat stroever en zij besluit om via meesterlijke bereidingen haar liefde voor haar man te tonen. de lunchbox belandt echter verkeerdelijk thelunchbox1bij Saajan, een boekhouder die na 35 jaar dienst aan zijn laatste maand bezig is en daarna tegen een immens zwart gat aankijkt. Ila doet er ’s anderdaags een briefje bij om het misverstand uit te leggen en dit is het begin van een ouderwets briefjesuitwisseling waar de twee karakters hun bepeinzingen vertellen. dat hart luchten, dat kunnen uiten van emoties zorgt voor een last die van de schouders thelunchbox2valt. ongelooflijk hoe ze dat daar doen, het uitdelen van de lunchpakketten als je in de openingssequentie ziet welke weg en door hoeveel koerierhanden het pakket zijn weg vindt. wat volgt is een leuke ontspannende vriendschapsband die uitsluitend ontstaat en verloopt via het klassieke schrijven van een briefje en het spannend wachten op dat volgende. naderhand neemt regisseur Ritesh Batra de conventionele lijnen over van de Amerikaanse emotiekomedie en mist het verhaal de nodige diepgang. vooral Ila en haar toekomst in het gezin blijft onderbelicht. niettemin (ondersteund door het Apu-thank you come again-accent), een film met een Indiase glimlach.

3/5

40ste Filmfestival Gent – film 10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s