Turbo


“door vol te houden bereikte de slak de ark.” _ Charles Haddon Spurgeon

TurboTheo (stem van Ryan Reynolds) is zot van de Indy 500 en supportert steevast voor zijn grote voorbeeld Guy Gagné. op zijn quote “geen enkele droom is te groot en geen dromer te klein” ziet hij zichzelf tussen al die snelle bolides racen. enkel, hij is een slak en zijn dagtaak bestaat er in rotte tomaten uit de moestuin te verwijderen. zijn snel hart maar traag handelen, brengt de medegroep van slakken meermaals in gevaar en hij wordt ontslagen. hij verlaat de tuin en bij het slenteren, belandt hij op een illegale straatrace en raakt hij gevangen in de motor van een fast & furious bolide waarbij hij heturbo_ver2t befaamde nitrogas inademt. het blauwe boostgas zorgt ervoor dat hij zich razendsnel kan verplaatsen waarbij zijn slijmsporen veranderen in blauwe neonstrepen. hij wordt opgemerkt door een tacoverkoper die geheel toevallig slakkenraces houdt (Samuel L. Jackson, Snoop Dogg, Richard Jenkins en Michelle Rodriguez moeten toch hun stem kunnen verlenen). na wat geplaveide obstakeloverwinningen tovert die Theo om in Turbo en schrijft de slak in voor de Indy 500 waarin Theo het moet opnemen tegen zijn voorbeeld Guy Gangné (die doorheen de competitie uiteraard van zijn standbeeld valt). de turboondertussen routineus geworden boodschap van droom groot wordt er weer luchtledig ingeramd want je zou evengoed kunnen beweren dat Theo een eigenzinnige koppigaard is die door toeval zijn eigen wil kan doordrukken. uiteraard is zijn personage iets geliefder maar zijn avontuur beklijft niet. vergelijkingen met Pixar’s Cars zijn niet veraf maar Dreamworks’ Turbo biedt nog minder diepgang dan Lightning McQueen en door zijn voorspelbaarheid, gebrek aan originele vondsten, tamme R&B muziek en bijzondere weinig humoristische tussendoortjes is de vaart uit Turbo er al snel uit. snel maar weer de pit in.

1,5/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s