The Counselor


The CounselorThe Counselor raakt verzeild in een drugshandel, waarbij alles fout gaat en hij lijdzaam toekijkt hoe al zijn vrienden één voor één ten onder gaan.

Tijdens de film is het de bedoeling dat je aandachtig luistert naar de dialogen. Wanneer je per ongeluk afdwaalt door de vele dure meubels of de blinkende accessoires van Cameron Diaz, bestaat de mogelijkheid dat je de verhaallijn niet kan volgen en dan kan je het wel vergeten. De film haalt onderwerpen aan zoals drugshandel en snuff-movies en de “Blade-Runner” regisseur Ridley Scott gooit bij de trage gang van zaken een goede portie seks, juwelen, moord, design en een paar poema’s . Wanneer je deze echter zou weghalen vrees ik dat de film niet meer zo indrukwekkend is als je op het eerste zicht zou denken.

counselor_ver5Cameron Diaz speelt Malkina, de biseksuele ,speelse, “evil” vriendin van Javier Bardem (Reiner). Diaz draagt de hele film lang designerkleren, draagt aan elke vinger een ring, bezit 2 poema’s en heeft daarbovenop nog eens een gouden tand. Hierdoor heeft ze meer weg van een “bad- ass rapster” met veel “bling-bling” en het is duidelijk dat ze niet past in de rol die ze moet vertolken. Javier Bardem speelt Reiner, de vriend van the counselor. Hoewel ook hij meer op een modieuze goeroe lijkt, vertolkt hij zijn rol met verve. Penelope Cruz en Michael Fassbender weten ook hun weg te vinden in hun rol en counselor_ver7bij elkaar ,zoals je kan zien in de allereerste scène van de film waar ze samen in bed liggen. moest Brad Pitt, die de cowboy lookalike Westray vertolkt, uit de film gehaald worden zou je het niet merken. Hij acteert zoals altijd goed, maar zijn personage is overbodig. Bij hem zien we ook even Nathalie Dormer passeren, bekend van “The Tudors” en “Game of Thrones”, die jammer genoeg maar in 2 scènes meespeelt als hulpje van Cameron Diaz.

Bij het verlatencounselor van de zaal had ik een enigszins verward gevoel omdat het verhaal me nog steeds niet duidelijk was. Het scenario zat zwak in mekaar zodat je steeds afgeleid werd door de attributen en daardoor de verhaallijn verloren ging. Kortom, ik had van deze film, zeker na het zien van de trailer, veel meer verwacht. Hij was gewoon leuk om naar te kijken.

The counselor had een schot in de roos kunnen zijn maar het lijkt wel alsof er meer tijd en geld besteed is aan de visuals en attributen dan aan de dialogen. Deze hadden wat flitsender mogen zijn, zodat ze zouden overeen komen met de visuele kant van de film.

_ L. Berckmoes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s