Thor: The Dark World


Thor The Dark WorldNa het gevecht tussen de Avengers en Loki (Tom Hiddleston), moet Thor (Chris Hemsworth) het universum terug in evenwicht brengen. Wanneer Jane Foster (Nathalie Portman) een oude kracht terug tot leven wekt, herrijst Malekith. De plannen van deze elf zijn al even duister als hijzelf. Hierdoor moet Thor zich herenigen met Jane en Loki om zo de 9 werelden te redden.

thor_the_dark_world_ver16Na het open einde van de eerste Thor was het te verwachten dat we een tweede op ons bord gingen krijgen.
In de cast zien we Chris Hemsworth, in de rol van Thor. Hij speelde in onder andere ‘The Avengers’, ‘Snowwhite and the huntsman’ en de recente film ‘rush’. Met zijn zware stem en gebouwd figuur past hij in de rol van een god, hoewel het acteren soms wat overdreven overkomt. thor_the_dark_world_ver5Nathalie Portman speelt de rol van Jane Foster, de wetenschapster met liefdesverdriet die alles zou doen om haar verloren liefde Thor terug te zien. Zoals we al weten kan deze actrice veel rollen aan en dus komt ze makkelijk weg met de ‘explosiviteit’ van haar rol. Naast deze twee zien we ook Anthony Hopkins als Odin, de vader van Thor.

thor_the_dark_world_ver3Actrice Kat Dennings , hier te zien als Darcy Lewis, het onderbetaalde hulpje van Nathalie Portman, vertolkt een grappige rol die haar op het lijf geschreven is, wat we ook merken als we haar zien spelen in Onder andere  de komische serie 2 Broke Girls. Regisseur Alan Taylor wist me reeds te bekoren met de serie Game of Thrones en zo kon hij dat ook met Thor the dark world. Tom Hiddleston vertolkt Loki, de broer van Thor. hij doet dat vol overgave. zoals hij in de Britse talkshow chatty man al aanhaalde , is het inderdaad maar beter dat hij de rol van Loki kreeg en thor_the_dark_world_ver2niet die van Thor. Hij is er naar eigen zeggen ook niet voor gebouwd, wat we maar al te goed geloven als we zijn personage naast de opgepompte Chris Hemsworth zien paraderen.
De ‘slechte elfen’ zijn al een beetje afgezaagd en hebben hier meer weg van een 100-tal teletubbies met hun maskers op.

Het is een aangename film met een goedgekozen cast en een aantal komische buien. Hij is af en toe voorspelbaar, maar zorgt al bij al voor 2 uur mooie taferelen uit de 9 werelden.

_ L. Berckmoes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s