I, Frankenstein


I, FrankensteinIn de film ‘ I, Frankenstein’ zien we de strijd tussen Frankensteins monster Adam, de Gargouilles en demonen. Adam leeft al meer dan 200 jaar. Hij heeft geen ziel, en die lege plaats is vervuld van haat. Het monster vecht tegen het kwaad tot hij weet krijgt van Frankensteins dagboek…

De trailer beloofde ons een donkere, met actie gevulde film en veel special effects. Die hebben we gekregen, maar het was dan ook niet meeri_frankenstein_ver4 dan dat. Het mag wel gezegd dat de special effects fantastisch waren. Deze kwamen goed tot hun recht tijdens de constante strijd tussen goed en kwaad. Deze gevechten overheersten echter en zorgden ervoor dat het verhaal overschaduwd werd. Regisseur Stuart Beattie, die we kennen van onder andere “G.I.JOE” en “Pirates of the Caribbean”, trachtte dit tekort aan “feeling” op te lossen door er een liefdi_frankenstein_ver5esrelatie tegenaan te smijten die erg geforceerd leek. Beattie bewees zichzelf bij zijn vorige films op het gebied van screenplay en dat was hier duidelijk te zien. De effecten hadden de film kunnen redden, als de kostuums van de demonen iets geloofwaardiger waren geweest  en als het innemen van een lichaam niet zoveel geluid maakte.

Kortom, “I, Frankenstein” was leuk om te zien, maar niet om in op te gaan. Met de strijd tussen twee eeuwenoude clans leek het verhaal op de film “Underworld”. Ieder voor zich om te beslissen of i_frankenstein_ver3dit goed of net slecht is. Net als in deze “Underworld” zien we ook in “I, Frankenstein” de acteur Billy Nighy meespelen. De rol van “bad guy” is hem op het lijf geschreven en hij vertolkt deze dan ook met verve. Aaron Eckhart speelt hier, net als in “The Dark Knight”, een gehavende man en hij brengt Adam sterk naar voor. Acteur Jai Courtney brengt zijn gevechtskunsten nog maar eens naar boven zoals we hem dat eerder zagen doen in de actieserie “Spartacus”.

Met iets meer inhoud en net iets minder conflict had “I, Frankenstein”, door de special effects en de acteurs, de film kunnen worden die ons beloofd was.

_ L. Berckmoes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s