Pompeii


pompeiiMilo, een Kelt wiens familie vermoord werd door de Romeinen, wordt door deze groep Romeinen gevangen genomen en gebruikt als slaaf. Hij wordt ingezet als gladiator en overgeplaatst naar Pompeii. Daar leert hij Cassia kennen, een meisje dat uitgehuwelijkt is aan de man die verantwoordelijk is voor de dood van zijn familie. Milo zint op wraak. Elke stap dichter bij zijn geliefde en bij zijn wraak is een stap dichter bij de uitbarsting van de Vesuvius.

pompeii_ver3Het verhaal doet erg denken aan de serie ‘Spartacus’. Een vrije man wiens geliefde wordt vermoord, wordt aangesteld als gladiator en wil wraak nemen op de verantwoordelijken. Ook de inrichting van het huis en de kleine details zoals het keuren van de gladiatoren tijdens een feest lijken op de serie. De vechtstijl van de film is oké, maar het is duidelijk dat het gevecht volledig georchestreerd is. Het lijkt wel of er geen enkele moeite is gedaan om dit te verhullen. We zipompeii_ver5en een soort slecht uitgewerkte rampenfilm met veel knokpartijen
maar weinig moeite om dit op iets te laten lijken.

De cast bestaat uit vrij bekende acteurs. Deze lijken eerder gecast om kijkers naar de zalen te lokken dan om de film beter te maken want hun troeven worden niet uitgespeeld. Kit Harrington, die bekend is van de populaire serie ‘Game Of Thrones’, dient eerder als eyecandy en past in het romantische plaatje samen met actrice Emily Browning pompeii_ver4die we kennen van ‘Sucker Punch’ en ‘Lemony Snicket’s A series of unfortunate events’. Sommige details zijn slecht uitgewerkt en dit zorgt voor ergernis. Een voorbeeld: Nadat iemand met een zwaard wordt gestoken, hangt enkel het puntje vol met bloed. De rest van het zwaard blijft proper.

Om het in het kort te zeggen: het verhaal is veel te romantisch en zou veel meer avontuur en spanning mogen bevatten. De makers van ‘Pompeii’ hadden er zoveel meer van kunnen maken, maar het blijft bij een oppervlakkige en slecht uitgewerkte rampenfilm.

_ L. Berckmoes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s