Vampire Academy


vampire_academy_blood_sisters_ver2Rose Hathaway is een Dhampir, een ras dat bestaat om de Moroi te beschermen. De Moroi zijn ‘goede’ vampiers, die magische krachten bezitten en kunnen vertoeven in zonlicht. Hun aartsvijand is de Strigoi , ‘slechte’ vampiers die ’s nachts buiten komen en die enkel met een zilveren staaf gedood kunnen worden. Rose is de beschermster van Lisa Dragomir, een lid van de koninklijke familie en troonopvolgster van de huidige koningin. Samen liepen ze weg van de vampire academy, maar wanneer ze er tegen hun wil terug belanden, gebeuren er vreemde dingen. Rose moet weer leren hoe te vechten zodat ze Lisa kan beschvampire_academy_blood_sistersermen.

Vampire academy is een van de zovele films waarin ‘echte vampiers’ lachen met de melige Twilightfilms. Af en toe volgen de scènes te rap op elkaar waardoor het veel te flitsend wordt om te begrijpen. Het ene moment zitten de personages in een kamer, en opeens staan ze buiten met andere kleren aan. Dit kan verwarrend werken. Het verhaal zelf is leuk, de dialogen zijn catchy en je raakt snel opgeslorpt in de spiraal waarin ook Rose Hathaway zich bevindt.  vampire_academy_blood_sisters_ver9

Zoey Deutsch, die we kennen van de film Beautiful creatures en de serie Ringer, speelt de hoofdrol Rose Hathaway en die staat haar op het lijf geschreven. Grapjes die ze moet maken lijken oprecht en ze komt zeer ad rem over. Lucy Fry is prinses Lisa Dragomir van de Moroi. Zij komt iets minder natuurlijk over, maar speelt daarom niet slechter.

Vampire academy brengt de juiste portie komedie, avontuur, liefde, mysterie en spanning. Een aanrader voor meisjes (of jongens) die van vampierfilms houden of gehouden hebben.

_ L. Berckmoes

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s