Cheap Thrills


“wie zijn schulden betaalt, bewijst dat hij geen krediet meer heeft.” _ Yvan Adouard

cheap_thrills_ver2Cheap Thrills geeft eigenlijk het tegenovergestelde wat de titel laat uitschijnen en mede dankzij een positief onthaalde filmtour langsheen fantasyfestivals zal de film van E.L. Katz ongetwijfeld een verdiende cultstatus verwerven. gezinsman Craig ziet zijn vrouw en 1,5 jaar oude zoon doodgraag. alleen wordt hij geconfronteerd met een uithuiszettingsbevel wegens 4.500 dollar huurachterstal en als dat nog niet voldoende is wordt hij omwille van afslanking op zijn werk ontslagen. een man mag dan al eens zijn verdriet verdrinken alwaar hij Vince tegen het lijf loopt, een oude vriend die hij al vijf jaar niet gezien heeft en karakterieel een andere levensrichting ingeslagen heeft. wanneer ze willen opstappen botsen ze tegen de joviale Colin en diens zich verveelde maar knappe vcheap_thrills_ver4rouw Violet. Colin smijt letterlijk met geld wat de aandacht houdt van ons arbeidersduo. wat start met de uitdaging van enkele tequilashots om het eerst uit te drinken, zal doorheen de lange nacht uitmonden in een stijgend spanningsduel waarbij de inzet steeds hoger wordt en de weddenschappen steeds buitensporiger, gewelddadiger en zeker bloederiger. simplistisch bekeken is Cheap Thrills een lesje in hiërarchie waarbij de ijdele, exorbitante houding van de moreel losbandige snobrijkelui hun wil opleggen ten aanzien van de dagelijkse sleurarbeiders die kampen met een lege portefeuille en de menselijke gevolgen ervan. de arme wordt een speelbal van dcheap_thrills_ver6e rijke waarin een aantal existentiële vragen rijzen: hoe ver wil je gaan om je gezin te kunnen onderhouden, tot hoever hou je vast aan je persoonlijke morele gedragscode en wat kan je de drempel laten overschrijden, wat haalt de bovenhand: duizenden dollars of een vriendschapsband? Pat Healy is daarbij ideaal gecast als Craig: hij straalt de warmte van een gezinsman uit terwijl je de hopeloosheid van zijn situatie aanvoelt. je ziet het ook in zijn ogen alhoewel die gaandeweg dicht getimmerd worden. hij weet dat hij in een absurde situatie zit maar kan er enkel maar eens zuur mee lachen waarna hij zich terug verbeten vast pint in het spel. vriend en tegenstrever Ethan Embry is de jcheap_thrillsuiste tegenpool die zichzelf oppompt met cocaïne; David Koechner met zijn gezicht van gespeelde verbazing is een toonbeeld dat grenzen bij rijke mensen en hun genot elders liggen; iets wat Sara Paxton beklemtoont: verveeld bij het gewone leven, opgewonden (haar glimlach verlicht dan haar gezicht) wanneer het extremer wordt. en wanneer mensen moeten terug grijpen naar hun overlevingsinstinct kan het nogal eens extreem worden. Cheap Thrills mag de topper van BIFFF 2014 genoemd worden en biedt gitzwarte humor, van de pot gerukte weddenschappen met bloederige taferelen en een aftasting van de menselijke moraal, zowel aan de rijke als aan de arme zijde.

4/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s