Control


“vertrouwen is goed, controle is beter.” _ Vladimir Lenin

Control-Digital-Poster-1080x1584Mark (Daniel Wu wiens gelaatsgelijkenis met Andy Lau steeds treffender wordt) werkt als verzekeringsagent in een firma waar levensverzekeringen op maat zijn van de maatschappij en niet zozeer op een gezin. door zijn bazinnen wordt hij gevraagd meineed te plegen in een frauduleus dossier. dat daar een promotie aan vast hangt en een overplaatsing van zijn schizofrene moeder naar een welgesteld psychologisch opvangcentrum maakt het iets makkelijker. vanaf dat moment echter komt hij onder de niControl (2013)2ets ontziende controle te staan van een man – The Voice genaamd – die Mark chanteert en allerlei criminele zaakjes laat opknappen. wanneer het ook daar misloopt belandt hij in de triadehanden van Tiger (kolfje naar de hand van Simon Yam). regisseur Kenneth Bi tapt uit vele filmvaatjes, alleen is de afdronk geen grand cru. de film opent in een Blade Runner achtige Aziatische stalen megalopolis waarbij een koppel in een The Spirit computer gegenereerde vicontrol (2013)3suele achtergrond afscheid van elkaar neemt. na een achtervolging (waarbij de science fiction mis-en-scene als sneeuw voor de zon verdwijnt en je eigenlijk in de 21ste eeuw misdaadstraten rent) denk je in A Bittersweet Life belandt te zijn of in één of andere Chinese maffia film waarbij iemand pleuris geslagen wordt om achtergehouden geld terug te winnen. wanneer Mark echter zijn verhaal begint te doen tegen de triadknuppels krijg je eerder een geromantiseerde Control (2013)Collateral film (geen idee hoe The Voice alle camera’s op openbare plaatsen, restaurants of banken kan besturen) om dan te willen eindigen met een The Usual Suspects climaxtwist. elk deeltje van de film heeft dan wel eens zijn moment waardoor de film nooit echt de dieperik in gaat maar als geheel is het te onsamenhangend en het scenario niet consistent genoeg. Bi werd er in China op afgerekend met slechts een box office die de 7 miljoen dollar niet haalde. niet echt verrassend als je weet dat Control opent met een Payback verwachting maar meer eindigt in een Paycheck formule.

2/5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s